Περσείδες απόψε Στον Ουρανό

perseides

Στην κορύφωση του θα βρίσκεται από απόψε και έως τις 14 Αυγούστου το φαινόμενο της βροχής διάττοντων αστέρων, το οποίο οπτικά φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό του Περσέα και γι’ αυτό ονομάζονται Περσείδες.

Η πυκνότητα πτώσης των διαττόντων αστέρων αναμένεται να είναι πενήντα ανά ώρα. Στον ουρανό δεν θα υπάρχει Σελήνη πράγμα που καθιστά ιδανικές τις συνθήκες παρακολούθησης του φαινομένου.

Κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες η Γη διασχίζει την τροχιά του κομήτη Σουίφτ Τατλ, που είναι γεμάτη από τα σωματίδια που εγκαταλείπει, ενώ περιφέρεται γύρω από τον Ηλιο.

Όταν τα υπολείμματα του κομήτη εισέλθουν στην ατμόσφαιρα της Γης, αφήνουν πίσω τους μια φλεγόμενη ουρά λόγω των μεγάλων ταχυτήτων που αναπτύσσουν.

Η πτώση αυτή των υπολειμμάτων δημιουργεί το μαγευτικό υπερθέαμα των Περσειδών ή διαττόντων αστέρων.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Αστρονομικής Εταιρείας Κύπρου, καθηγητής Ιωάννης Φάκας, δήλωσε ότι οι διάττοντες αστέρες θα πέφτουν στη Γη με συχνότητα 50 ανά ώρα και πρόσθεσε πως σύμφωνα με διεθνείς αστρονομικές εταιρείες, αλλά και τη NASA, απόψε οι Περσείδες θα έχουν τη μεγαλύτερη ένταση και θα είναι ιδιαίτερα ορατές.

Το φαινόμενο, όπως είπε ο κ. Φάκας θα είναι ορατό από τις οκτώ το βράδυ.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση