ΕΦΥΓΕ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

fotografia_geronta_augoustinou_kantiotiΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΚΟΙΜΗΘΗ τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Αυγουστίνος Καντιώτης, σε ηλικία 104 ετών. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Φλώρινας περίπου έναν μήνα, ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το σκήνωμά του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρεις ημέρες στη Μονή Αυγουστίνου στη Φλώρινα, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την δευτέρα  στις 12 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος.

Ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης γεννήθηκε στις Λεύκες Πάρου το 1907. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1929 και χειροτονήθηκε Διάκονος το 1935 και Πρεσβύτερος το 1942. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος στη Μητρόπολη Αιτωλίας, ως στρατιωτικός ιερέας και ως ιεροκήρυκας στην Αθήνα. Στις 25 Ιουνίου του 1967 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Στις 14 Ιανουαρίου του 2000 παραιτήθηκε λόγω γήρατος.

Το κοινωνικό του έργο ήταν μεγάλο. Εξέδωσε ογδόντα δύο βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου, δεκάδες περιοδικά, ίδρυσε οικοτροφεία φοιτητών και μαθητών και ηγήθηκε της Ιεραποστολικής Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σταυρός».

Pin It

Αφήστε μια απάντηση