Ανδρέας Κεχαγιάς – Το 2010 ανήκει στην Ιστορία

Στην διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας της Ν. Ε. Πασόκ Φλώρινας ο κος Ανδρέας Κεχαγιάς έκανε την εξής δήλωση :

Το 2010 ανήκει στην Ιστορία.

Τα λάθη παρελθόντος και η κακή διακυβέρνηση της Ν.Δ. τα τελευταία 5,5 χρόνια έφεραν την χώρα ένα βήμα πριν από την χρεοκοπία.

Και για και την Φλώρινα το 2010 ήταν μια κακή χρόνια αφού η επόμενη μέρα των Αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου βρήκε το ΠΑΣΟΚ ηττημένο χωρίς να έχει συνέχεια η μεγάλη νίκη των εθνικών εκλογών του 2009.

Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά σ’ αυτόν το δημόσιο διάλογο που επιχειρήθηκε να ανοίξει από ορισμένους, τόσο εγώ όσο και τα μέλη της Ν.Ε. συνειδητά δεν θελήσαμε να συμμετέχουμε.

Σ’ αυτό εδώ το χώρο σε δύο πολύωρες συνεδριάσεις μ’ όλους τους εμπλεκόμενους των εκλογών, κατατέθηκαν και έχουν καταγραφή όλες οι απόψεις. Στη διαβούλευση που προηγήθηκε πριν από τις εκλογές ότι εισηγήθηκε η Ν.Ε. είναι και αυτό καταχωρημένο στα πρακτικά.

Η κοινωνία που ζούμε είναι μικρή. Γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και κανένας δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν. Τελικός κριτής όλων μας είναι η κοινωνία, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ .

Σήμερα οφείλουμε να παραδειγματιστούμε όλοι από τα λάθη μας, να κρατήσουμε από το παρελθόν όσα χρειαζόμαστε και να ανανεωθούμε κοιτάζοντας μπροστά.

Οι προκλήσεις για το Νομό μας είναι πολλές, για να βγούμε νικητές χρειαζόμαστε όλοι δεν περισσεύει κανένας.

Ενδεικτικά να αναφέρω ορισμένα προβλήματα που είναι ήδη μπροστά μας:

  • Την εξίσωση του πετρέλαιο θέρμανσης – κίνησης
  • Η αναστολή των δρομολογίων του ΟΣΕ,
  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Νομού μας.
  • Η μεγάλη ανεργία που μαστίζει το Νομό και ιδιαίτερα τους Νέους
  • Τα θέματα της ενέργειας
  • Εμποροβιοτέχνες
  • Οι οδικοί άξονες
  • Παιδείας, υγεία κτλ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός της χώρας ο Γ. Παπανδρέου δίνουν καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα με τα κατεστημένα συμφέροντα και τις στρεβλώσεις ετών που κρατούσαν την χώρα καθηλωμένη.

Ήρθε η ώρα της κοινωνίας των ενεργών πολιτών για να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου μας, πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς. Η συμμετοχή κινητοποιεί τις υγιείς δυνάμεις κάθε τόπου, δυναμώνει την κοινωνική συνοχή αποτρέπει την δημιουργία μηχανισμών αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας. Συμμετέχοντας ο πολίτης γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής.

Εύχομαι στα νέα Αυτοδιοικητικά όργανα καλή επιτυχία στο έργο τους.

Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά. 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση