Από τη Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας

Υπό την προεδρία του Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας, κ. Ρόζα Κωνσταντίνου, συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011, με 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

  1. Ψήφισμα σχετικά με την απόφαση του ΟΣΕ για διακοπή των δρομολογίων.

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα για να δηλώσει την αντίθετη στάση του στη διακοπή των δρομολογίων του ΟΣΕ.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας με ψήφισμά του εκφράζει την αντίθεσή του στην κατάργηση των δρομολογίων του ΟΣΕ της Φλώρινας από και προς την Θεσσαλονίκη .

Η κίνηση αυτή των ιθυνόντων δείχνει την απερίσκεπτη στάση τους απέναντι σε πρόσωπα και πράγματα. Η συγκεκριμένη γραμμή (Φλώρινα – Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη -Φλώρινα ) ανακαινίστηκε, μόλις πριν τρία χρόνια, για να μπορεί ακριβώς να εξυπηρετεί τον κάθε ταξιδιώτη που χρησιμοποιούσε το τρένο ως μέσο μεταφοράς για τον προορισμό του .Και τώρα διακόπτεται .

Άλλωστε είναι γεγονός ότι τα δρομολόγια αυτά, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, ήταν πρόσφορα για τα ταμεία του ΟΣΕ, αφού μεγάλος αριθμός επιβατών (και πολλών φοιτητών μεταξύ τους),εβδομαδιαίως ταξίδευε με αυτό και ιδίως τα Σαββατοκύριακα, που υπήρχαν ακόμη και όρθιοι στους διαδρόμους .

Ακόμη η κίνηση αυτή θεωρείται παράλογη, αφού κάποιοι προορισμοί (Έδεσσα, Σκύδρα, Νάουσα, Βέροια) δεν διαθέτουν απευθείας δρομολόγια από και προς Φλώρινα με άλλο μεταφορικό μέσο, όπως το ΚΤΕΛ , κι έτσι οι άνθρωποι εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνο με το τρένο .΄Ετσι τώρα γίνονται έρμαια αυτών που θέλουν να αποφασίζουν αυθαίρετα γι΄αυτούς. Τέλος η απόφαση αυτή των υπευθύνων κρίνεται , εκτός των άλλων και άδικη, καθώς δεν υπολογίστηκε το γεγονός ότι μέσω και αυτής της γραμμής του ΟΣΕ, η Φλώρινα ενίσχυε τον τουρισμό της αλλά και διευκολύνονταν διάφορες μεταφορές προϊόντων .

Ο αποκλεισμός μιας, περιοχής λόγω κατάργησης δρομολογίων, αποδεικνύει κάθε άλλο παρά Δημοκρατικότητα και απομονώνει, εγκλωβίζει τους ανθρώπους της στο «καβούκι τους», ιδίως σε μια ακριτική πόλη, όπως η Φλώρινα .

Το θέμα αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση