Από Την Επίσκεψη Χρυσοχοίδη Στην Δυτική Μακεδονία

xrisoxoidis_kozΜονόδρομος για την Ελλάδα η δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, τόνισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στη διάρκεια επίσκεψής του στην Κοζάνη, το Σάββατο.
Ο υπουργός συμμετείχε σε πολύωρες συσκέψεις, με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και φορέων από τους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας. Τους προέτρεψε να συσπειρωθούν και να στραφούν σε επενδύσεις που δίνουν έμφαση στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων.
«Η προσπάθειά μας δεν έχει ρητορικό και προπαγανδιστικό χαρακτήρα, αλλά εθνικό. Και σ΄αυτή την προσπάθεια σας καλούμε όλους να συσπειρωθείτε, γιατί αυτό αποτελεί μονόδρομο για την πατρίδα να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και να βγούμε απ΄ αυτή την κρίση», είπε ο κ. Χρυσοχοίδης.
xisoxoidis_kozΕκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη διοικήσεων επιμελητηρίων, εμπορικών συλλόγων και παραγωγικών κλάδων ενημέρωσαν τον υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε νομός της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και κατέθεσαν προτάσεις, προκειμένου να έχει άμεση εικόνα για την κατάσταση της τοπικής οικονομίας.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης έδωσε διευκρινίσεις για το νέο αναπτυξιακό νόμο, αναφέρθηκε στο Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΜ), που θα αντικαταστήσει το ΤΕΜΠΜΕ και επανέλαβε ότι τα επενδυτικά προγράμματα που θα προκηρυχθούν το τρέχον έτος, θα αγγίζουν το ποσό των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, με έμφαση στην καινοτομία και στην πράσινη ανάπτυξη.
Pin It

Αφήστε μια απάντηση