ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ : Σκοτωμένος Λύκος στην Εορδαία Κοζάνης

Κι άλλος νεκρός λύκος βρέθηκε στον οικισμό Ανατολικό του Δ.Δ. Εορδαίας του νομού Κοζάνης. Ο 2ος νεκρός για το 2011, με 9 επιβεβαιωμένα περιστατικά νεκρών –από ανθρωπογενή αίτια- λύκων το 2010.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποιήθηκε στις 8 Απριλίου, από θηροφύλακα της ΣΤ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης που εντόπισε το νεκρό ζώο κοντά σε κτηνοτροφική μονάδα, και μετέφερε το ζώο για νεκροψία και εξετάσεις στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων, που λειτουργεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στον Αετό Φλώρινας.

Το ζώο θανατώθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου από πυροβολισμό στο πίσω αριστερό άκρο με κατεύθυνση προς την κοιλιακή χώρα. Πρόκειται για ένα νεαρό θηλυκό, ηλικίας 4-5 ετών, το οποίο μάλιστα κυοφορούσε. Ο δράστης έδεσε το πόδι του ζώου και το έσυρε ως τη θέση Λιβάδι.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για παράνομη θανάτωση και κακοποίηση. Επικροτούμε και επιμένουμε να βρεθεί και να τιμωρηθεί κάποτε έστω ένας ένοχος.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αποδοκιμάζει το περιστατικό και εντείνουμε τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης του κοινού για να τελειώσει κάποτε το παράλογο μίσος για το λύκο, τον πιο παρεξηγημένο κυνηγό της ελληνικής φύσης. Ακόμη κι αν ζημιώνει την ανθρώπινη περιουσία, εμάς βαραίνει η ευθύνη της πρόληψης και της συμβίωσης.

Η φύση δεν μας χρωστάει τίποτα. Εμείς πολλά.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση