Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Φλώρινας

aspridis_eklogikoDSC09896Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική περίοδος για τη «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Φλώρινας», καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού, στον πεζόδρομο της πόλης της Φλώρινας.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Φλώρινας Αιμίλιος Ασπρίδης, επικεφαλής του συνδυασμού, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στη διεθνή οικονομική κρίση, οι επιπτώσεις της οποίας επηρεάζουν και την περιοχή μας. Συνέχισε με την ουσιαστική σημασία που έχει ο «Καλλικράτης» για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες και τόνισε πως «οφείλουμε όλοι μας να συστρατευτούμε ώστε η περιοχή μας να βάλει τα θεμέλια και να απαντήσει στην κρίση».
aspridis_eklogikoDSC09890Ο κ. Ασπρίδης, μιλώντας σε προσωπικό τόνο, επισήμανε πως «σε αυτή την κατάσταση προφανώς και δε θα μπορούσε κάποιος να θέσει τον εαυτό του εκτός αυτής της πρόκλησης. Εγώ, μετά από μια πορεία 12 ετών στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης ως δήμαρχος Περάσματος και άλλα τέσσερα χρόνια στο δεύτερο βαθμό ως πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου, θεωρώ ότι έχω αποκτήσει σημαντική εμπειρία, που στις καταστάσεις που διανύουμε, στην περίοδο που διανύουμε είναι απαραίτητη για να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου, ούτως ώστε να μπουν οι σωστές βάσεις και να προκύψει κάτι καλό για το μέλλον το δικό μας και πολύ περισσότερο το μέλλον των παιδιών μας.
Με την έννοια αυτή, εγώ και οι συνεργάτες μου, δε βλέπουμε ως αντιπάλους τους άλλους διεκδικητές του δήμου. Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη του κόσμου με το πρόγραμμα που καταθέτουμε και θέλουμε τη συνεργασία με όλους. Δε θα δείτε να απαντήσουμε στις όποιες προκλήσεις, από όπου κι αν προέρχονται. Για εμάς, αντίπαλος είναι τα προβλήματα της περιοχής και σε αυτά απαντάμε με τις προτάσεις μας. Καλούμε τους πολίτες να αξιολογήσουν τις προτάσεις μας, αλλά και τις προτάσεις των άλλων συνδυασμών, να μας συγκρίνουν και αναλόγως να αποφασίσουν. Να αποφασίσουν με κριτήριο αυτούς που θα δώσουν καλύτερη απάντηση στα προβλήματα που υπάρχουν και σε αυτά που έρχονται».
Στη συνέχεια τόνισε πως «υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο τόσο της πόλης, όσο και των χωριών, για το τι θα γίνει με πολλά θέματα που προβλέπονται στον «Καλλικράτη» και που αλλάζουν. Ένα μόνο θέμα θα σας πω: το νερό, που απασχολεί τους πάντες. Θεωρείται ότι πληρώνουμε ακριβό τίμημα για το νερό. Θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ελαφρύνουμε τους κατοίκους από αυτό το βαρύ τέλος που καταβάλλουν. Πολύ περισσότερο, θα πρέπει να δούμε με σοβαρότητα και το πώς θα εντάξουμε τους νέους οικισμούς των τριών περιφερειακών δήμων στη νέα αυτή κατάσταση, ώστε οι κάτοικοι τους που περνάνε πολλά δεινά να μην φορτωθούν και ένα επιπλέον μεγάλο κόστος δημοτικών τελών. Αυτά βέβαια δε τα λέω πρόχειρα και αβασάνιστα. Για να φτάσουμε να καταθέσουμε μια οποιαδήποτε πρόταση προηγουμένως έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις και συζητήσεις με τους υπευθύνους. Δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε κάτι στο πρόγραμμα μας που να είναι πρόχειρο.
Στο πρόγραμμα μας έχουμε απαντήσεις σε όλα τα θέματα και δίνουμε ένα στίγμα διαφορετικής λειτουργίας δημοτικής αρχής, γιατί ο δήμος πρέπει να οραματίζεται και αυτά που θεωρεί ότι πρέπει και μπορεί να βγάλουν από τα αδιέξοδα τους δημότες, τους οποίους εκπροσωπεί».
Καταλήγοντας ο κ. Ασπρίδης αναφέρθηκε και στο συνδυασμό της «Δημοτικής Κίνησης Πλιτών Φλώρινας» υπογραμμίζοντας πως «τα πρόσωπα που στελεχώνουν το συνδυασμό μας, θεωρώ ότι είναι αξιόλογα από κάθε άποψη, είναι έμπειροι άνθρωποι, αλλά και νέοι με ζήλο και μεράκι να προσφέρουν στα κοινά. Θα ενώσουμε την εμπειρία με τη θέληση των νέων, ώστε αυτό που θα προκύψει για την περιοχή μας να είναι το καλύτερο δυνατό».
Αμέσως μετά ακολούθησε η παρουσίαση όλων των υποψηφίων του συνδυασμού.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση