Διήμερη περιοδεία στο νομό Φλώρινας πραγματοποιεί ο βουλευτής της Ν Δ Κυριάκος Μητσοτάκης

Διήμερη περιοδεία στο νομό Φλώρινας πραγματοποιεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ιδιότητά του ως τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του κόμματος.
Ο Κ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον βουλευτή Φλώρινας Στάθη Κωνσταντινίδη, ξεκίνησε την περιοδεία του από το δημαρχείο Πρεσπών, όπου ο δήμαρχος Βασίλης Τσέπας τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της περιοχής , αλλά και για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της διεθνούς συμφωνίας για την προστασία και αειφόρο ανάπτυξη του εθνικού δρυμού Πρεσπών.
Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση του δρόμου που ενώνει την Φλώρινα με τις Πρέσπες, επισημαίνοντας πως ¨χωρίς υποδομές δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη αυτής της πανέμορφης και σημαντικής περιοχής¨. Για το σύστημα της στάγδην άρδευσης που του έθεσε ο δήμαρχος, τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου, καθώς όπως είπε «είναι μία σημαντική δράση για το περιβάλλον, η οποία θα δώσει μία καθοριστική αναπτυξιακή ώθηση . 
Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Φορέα Διαχείρισης Πρεσπών, όπου ενημερώθηκε για την οικονομική κατάσταση και για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο, εξέφρασε τη λύπη του γιατί ένας περιβαλλοντικός φορέας εθνικής σημασίας είναι ανενεργός και δεν υλοποιεί καμία δράση, λόγω έλλειψης χρημάτων. Επόμενος σταθμός ήταν η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών στον Άγιο Γερμανό, όπου οι υπεύθυνοι ενημέρωσαν τον κ. Μητσοτάκη για τα προγράμματα που υλοποιούν στην περιοχή και για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες.

Στην Εταιρία Προστασίας Πρεσπών ενημερώθηκε επίσης ότι διεθνής συμφωνία που υπόγραψε πέρυσι η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη με τους ομολόγους της από τη FYROM και την Αλβανία, παρουσία του τότε Επιτρόπου Περιβάλλοντος Σταύρου Δήμα, δεν επικυρώθηκε ακόμη από την Ε.Ε. ούτε από τις τρεις χώρες και παραμένει ανενεργή.
 Το απόγευμα μετέβη στη Φλώρινα και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιάννη Βοσκόπουλο.Είχε μια πρώτη επαφή για τα ενεργειακά θέματα και κυρίως για την ρύπανση από τον ΑΗΣ που λειτουρεί η γειτονική χώρα στα σύνορα . Αύριο το πρωί θα επισκεφτεί τους ΑΗΣ Μελίτης και Αμυνταίου και τα αντίστοιχα ορυχεία . Στο πλαίσιο της περιοδείας θα έχει συνάντηση με στελέχη της ΝΟΔΕ. Φλώρινας

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εκπομπή στο ρυθμό της μέρας αύριο το πρωί.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση