Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας: Ψήφισμα για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων

ΨΗΦΙΣΜΑ

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα, τις εξελίξεις σχετικά με την διαμάχη που έχει η χώρα μας με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων, για την ονομασία του. Είναι ένα ζήτημα το οποίο προβληματίζει έντονα την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους πολίτες της περιοχής μας. Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας πιστή στις παραδόσεις της και αγωνιζόμενη πάντα για την ιστορική αλήθεια καταθέτει δημόσια τα εξής:

• Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην παραχάραξη της ιστορίας της Μακεδονίας. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαπραγμάτευτη.
• Καμία συμφωνημένη λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, της ονομασίας του γειτονικού κράτους, δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή, εφόσον αυτή αφήνει αλυτρωτικές σκιές.
• Καμία ονομασία του γειτονικού κράτους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αν περιέχει τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγά της.
• Καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας και τους πολίτες της περιοχής μας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 21/01/2018 και ώρα 2:00 μ.μ στον Λευκό Πύργο.

Το Δ.Σ