Εργατικό κέντρο Φλώρινας επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

Κύριε υπουργέ

 

Στις 9/2/2011 πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδεις συγκέντρωση των κατοίκων στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας. Επίσης συλλέξαμε 5500 υπογραφές διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των δρομολογίων του τρένου. Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η ιστορική και συναισθηματική σχέση του κάθε Φλωρινιώτη με το τρένο έχει μια μακρά ιστορία (από τα χρόνια της τουρκοκρατίας υπάρχει τρένο στη Φλώρινα). Δεν υπάρχει ίσως ούτε ένας συμπολίτης μας που να μην έχει ταξιδέψει με το τρένο. Η διακοπή των δρομολογίων συνδυάζετε με την απομόνωση της Φλώρινας αφού δεν υπάρχει άλλο δημόσιο μέσο μεταφοράς για την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση του Προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την κατάργηση των δρομολογίων και ζητούμε να επανεξετάσει το δήθεν υπέρογκο κόστος της γραμμής προς Φλώρινα και να την αξιολογήσει εντάσσοντας την, στις άγονες γραμμές τις οποίες και χρηματοδοτεί η ελληνική κυβέρνηση σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

 

Η Φλώρινα έχει δικαίωμα στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και φυσικά δεν αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της υπόλοιπης Ελλάδας. Από το σταθμό της Φλώρινας και μόνο μετακινούνται χιλιάδες φοιτητές και συμπολίτες μας κάθε μήνα χρησιμοποιώντας ως μέσο μεταφοράς το τρένο.

Όλοι γνωρίζουμε το κόστος της βενζίνης που έχει φτάσει σήμερα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ανήμποροι συμπολίτες μας, γέροντες χρησιμοποιούν το τρένο ως μοναδική επιλογή λόγω των ειδικών παροχών που υπάρχουν.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το τρένο είναι το μέσο μεταφοράς με το μικρότερο κόστος.

Όλοι γνωρίζουμε τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που έχει ο νομός μας.

 

Όταν σε όλη την Ευρώπη η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός των τρένων έχει δρομολογηθεί, δεν μπορεί η Ελλάδα να καταργεί δρομολόγια στα δήθεν ελλείμματα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 

Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία των δρομολογίων Φλώρινας Θεσσαλονίκης με πλήρη δρομολόγια. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε ανεπαρκή σχέδια των 2 δρομολογίων ημερησίως.

 

Διεκδικούμε την βελτίωση της υπάρχουσας γραμμής, τη σύνδεση με την Αθήνα,  συνδυασμένες μεταφορές για τις τουριστικές περιοχές της Φλώρινας (Πρέσπες, Πισοδέρι. Νυμφαίο), και διεθνή δρομολόγια προς Μοναστήρι.

 

Το τρένο είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια. Η Φλώρινα αποφάσισε. Θέλουμε εκσυγχρονισμό των τρένων και όχι την κατάργηση τους.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση