Η Πρώτη Συνέντευξη Του Δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου – Οι Πέντε Αντιδήμαρχοι Και Τα Πρώτα Προβλήματα Στην Οργάνωση

 

_i_boskopoylos

Την πρώτη του συνέντευξη τύπου ως Δήμαρχος Φλώρινας έδωσε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο νέος Δήμαρχος Ιωάννης Βοσκόπουλας.

Στην συνέντευξη ανακοίνωσε  και τα ονόματα των αντιδημάρχων για τη πρώτη διετία. Αντιδήμαρχοι είναι οι: Αθανάσιος Μπέλτσος, Άρης Αριστείδου, Νικόλαος Αλεξιάδης, Ευάγγελος Σταυρίδης και ο Δημήτριος Λουκάς. Πρώτη προτεραιότητα του νέου Δημάρχου κ. Βοσκόπουλου όπως υπογράμμισε στη συνέντευξη του είναι η εύρεση ενός κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του διευρυμένου δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η κατασκευή της γέφυρας Αρμενοχωρίου και η συνέχιση και ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της τηλεθέρμανσης.

Η επιλογή των αντιδημάρχων έγινε ύστερα από διάλογο με όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας.  Ο ορισμός τους δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι αμέτοχοι στα δημοτικά πράγματα. Θα τους ανατεθούν ρόλοι και θα ενεργοποιηθούν όλοι.

Για την οργάνωση και λειτουργία του δήμου είπε τα προβλήματα είναι τεράστια , είμαστε στη φάση της ανασυγκρότησης, της αυτοοργάνωσης, με κίνδυνο να γίνουν λάθη και παραλείψεις από έλλειψη ενημέρωσης.  Η κατάσταση στους πρώην δήμους είναι ασαφής , υπάρχουν σκόρπια στοιχεία, που δε μπορούν να μας δώσουν μια σαφή εικόνα του δήμου.

Πρόβλημα σοβαρό είναι και το κτιριακό, η εγκατάσταση του δημάρχου και των αντιδημάρχων. Δε μπορεί να βρίσκονται αλλού οι υπηρεσίες και αλλού εμείς. Τίποτα δε θα γίνεται πίσω από την πλάτη των δημοτών, όλα στο φως, όλα μπροστά.

Οι προτεραιότητες μας, που τίθενται σε άμεση υλοποίηση, είναι:

Εξεύρεση κτιρίου για τη στέγαση των υπηρεσιών και της δημοτικής αρχής. Σε ερώτηση μας ανέφερε ότι θα γίνει συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ Δακή για το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης

Μείωση της τιμής του νερού και σταθερή τιμή στους πρώην δήμους.

Αποπεράτωση του κτιρίου της Μητρόπολης

Λειτουργία κολυμβητηρίου

Κατασκευή γέφυρας Αρμενοχωρίου

Ολοκλήρωση γέφυρας Αχλάδας

Δρόμος Αλώνων

Τηλεθέρμανση απαντώντας σε ερώτηση μας , ανέφερε χαρακτηριστικά ¨αν χρειαστεί θα πάμε και στις Βρυξέλλες¨

Το δημοτικό συμβούλιο θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και δε θα περιοριστούμε σε απλές έγγραφες διαμαρτυρίες. Δε θα μπορούν να μας αγνοήσουν και να μας παρακάμψουν. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Περισσότερα στην εκπομπή στο ρυθμό της μέρας 7 με 10 το πρωί.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση