ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ

Αρχίζει από αύριο Πέμπτη στις 6 π.μ. η πρώτη σαρανταοκτάωρη απεργία, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Λήγει στις 6 π.μ. του Σαββάτου 9 Απριλίου 2011, οπότε θα αρχίσει η δεύτερη κινητοποίηση 48ωρη απεργία, που θα λήξει στις 6 π.μ. της Δευτέρας 11 Απριλίου.

 

Καλούμε όλους τους δημοσιογράφους, μέλη και μη μέλη της Ένωσης, που εργάζονται σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικούς σταθμούς, στην ΕΡΤ, στα ειδησεογραφικά sites, καθώς και σε κάθε μέσο ή φορέα ενημέρωσης, που απασχολεί δημοσιογράφους να μετάσχουν αποφασιστικά στην κινητοποίηση.

 

Διεκδικούμε:

  1. Να υπογραφούν άμεσα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  2. Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία εις βάρος των εργαζομένων στην ΕΡΤ, με την υπογραφή ΣΣΕ για το 2009.
  3. Να προστατευθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά όλων των δημοσιογράφων σε όλα τα Μέσα. Να εγκαταλειφθεί κάθε μεθόδευση για απολύσεις και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
  4. Να προστατευθούν τα εισοδήματα των συντακτών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, του ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΔΕΠΘΕ.
  5. Να διασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης.
  6. Να ρυθμιστούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δημοσιογράφων που εργάζονται σε διαδικτυακά Μέσα.
  7. Να εγκαταλειφθούν σχέδια που θα στερήσουν πόρους από τα ΜΜΕ, όπως η άρση της υποχρέωσης να δημοσιεύονται ισολογισμοί στις εφημερίδες.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας:

  • Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή, ούτε θα αναρτηθούν ειδήσεις σε ηλεκτρονικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. 
  • Οι δημοσιογράφοι δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη, συνεδρίαση ή σύσκεψη
  • Σε ενδεχόμενο σοβαρού γεγονότος, όπου για λόγους ενημέρωσης, θα πρέπει να διακοπεί η απεργία, η απόφαση θα παρθεί από την Ένωση μας.
Pin It

Αφήστε μια απάντηση