Λάζαρος Λωτίδης Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Εορδαίας

LLΤην πρώτη ανοικτή εκδήλωση  ως υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Εορδαίας πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής ο Λάζαρος Λωτίδης. Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν εντυπωσιακή και μάλιστα σε μια στιγμή που η προεκλογική δραστηριότητα ακόμα δεν έχει μπει σε ρυθμό.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων οι βουλευτές του νομού καθώς και ο  υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Παπαιορδανίδης.

Στην ομιλία του ο Λάζαρος Λωτίδης  αφού ευχαρίστησε τους πολίτες για  τη συμμετοχή τους, ζήτησε τη στήριξη τους στον αγώνα για τη διεκδίκηση του Δήμου Εορδαίας. Εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στην  πολιτική αλλά και ανθρώπινη σχέση του με τους πολίτες που όπως ανάφερε: «μένει ζωντανή στο πέρασμα των χρόνων».«Νιώθω υποχρέωση, ιερό καθήκον απέναντι στον τόπο  και στους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια με στήριξαν, να ανταποδώσω την τιμή προσφέροντας τις δυνάμεις μου, την όποια εμπειρία μου και τις όποιες δυνατότητές μου για την ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία της Εορδαίας.

Με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» η Εορδαία αποκτά για πρώτη φορά διοικητική οντότητα, λειτουργική αυτονομία αλλά και νέα ταυτότητα…Τώρα είναι η ευκαιρία να βγούμε μπροστά, να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, αξιοποιώντας τις σημερινές απαιτήσεις και επενδύοντας στις αυριανές προκλήσεις» Ο υποψήφιος Δήμαρχος  υπενθύμισε επίσης ότι  ανακοίνωσε δημοσίως την απόφασή του να διεκδικήσει το Δήμο Εορδαίας  πριν από όλους και πάντως πολύ πριν  τη διαμόρφωση των σημερινών συσχετισμών. «Όταν ανακοίνωσα, πολύ νωρίς, στις αρχές Ιουνίου, την πρόθεσή μου να διεκδικήσω το νέο δήμο Εορδαίας πολλοί αναρωτήθηκαν -ρωτώντας  ακόμη και εμένα προσωπικά -εάν πράγματι εννοώ αυτό που λέω, και εν πάση περιπτώσει γιατί μπαίνω σ` αυτή την περιπέτεια αφήνοντας μια επίζηλη θέση  και – αν θέλετε  – τη σχεδόν σίγουρη τότε προοπτική της επιστροφής μου στη Βουλή ως πρώτου επιλαχόντα. Η απάντηση  ήταν και παραμένει απλή. Είναι ζήτημα συνειδητής επιλογής που έχει να κάνει με το χρέος μου σε αυτόν τον τόπο. Μεταξύ της θέσης του βουλευτού και του δημάρχου Εορδαίας επιλέγω τη θέση του δημάρχου».

«Προϋπόθεση όμως για να πετύχουμε είναι η ενότητα. Οφείλουμε όλοι μας με πρώτον εμένα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων – παραμερίζοντας προσωπικές στρατηγικές και ιδιοτελείς επιλογές- να διασφαλίσουμε την ενότητα της Παράταξης που ειδικά στην Εορδαία τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται εντονότατα με τα γνωστά βέβαια αποτελέσματα. Για μένα αυτό αποτελεί βασικό στόχο και θα θεωρήσω ότι πέτυχα εάν κατορθώσω να διασφαλίσω την ενότητα, ακόμα και εάν δεν εκλεγώ. Αυτή ας είναι η παρακαταθήκη μας για το αύριο…». Ιδιαίτερα καυστικός ήταν στις αποκαλούμενες «ανεξάρτητες υποψηφιότητες», υπογραμμίζοντας ότι αυτοί που τελικά δεν κατορθώνουν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη του πολιτικού τους φορέα στη συνέχεια αλλάζουν περιβολή και ύφος 
εμφανιζόμενοι ως δήθεν ανεξάρτητοι.

Αναφερόμενος στις προοπτικές, τις δυνατότητες αλλά και τους τομείς που ο Δήμος Εορδαίας πρέπει να ιεραρχήσει και να δώσει άμεση προτεραιότητα μίλησε για την ενέργεια, το περιβάλλον, την απασχόληση, την κοινωνική αλληλεγγύη, την επιχειρηματικότητα. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην  υπό κατασκευή γιγαντιαία μονάδα Φωτοβολταϊκών της ΔΕΗ προτείνοντας τη διασφάλιση από την πλευρά του Δήμου της  στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και την εξασφάλιση μελλοντικών θέσεων  εργασίας. Μίλησε επίσης για τον πολιτισμό και την άμεση ανάγκη δημιουργίας θεατρικής σκηνής και στέγης, την ενίσχυση του τουρισμού και τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής με νέα μέσα και σύγχρονες τεχνολογίες.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση