Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Φλώρινας

hliadhs_sgamea

 

Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Δημήτριο Ηλιάδη το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Φλώρινας, μ’ επικεφαλής την πρόεδρο Αγνή Σιδηροπούλου και την Γραμματέα Ευαγγελία Γλούφτση.

Το προεδρείο του Συλλόγου έθεσε στον κ. Ηλιάδη το αίτημα για την μεταστέγαση του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το οποίο σήμερα για 7η χρονιά φιλοξενείται σε κάποιες αίθουσες του Επαγγελματικού Λυκείου Φλώρινας.

Το δίκαιο αίτημα των Γονέων στηρίζεται και αιτιολογείται από:

–          την απουσία κατάλληλης κτιριακής υποδομής,

–          την ύπαρξη μιας και μοναδικής ΣΜΕΑΕ στην Β΄βάθμια εκπαίδευση στον Νομό Φλώρινας,

–          την συνεχώς αυξανόμενη μαθητική δύναμη, η οποία προέρχεται από όλη την περιφέρεια του Νομού, (σήμερα υπάρχουν 30 μαθητές),

–          την κατηγοριοποίηση της Αναπηρίας και την ιδιομορφία της,

–          την άμεση εγκατάλειψη του χώρου για τις ανάγκες του ΕΠΑΛ Φλώρινας.

Όλα αυτά, τόνισαν οι γονείς, αποτελούν σοβαρούς λόγους που οδηγούν στην εξεύρεση κατάλληλου χώρου μέσα στο σχολικά συγκροτήματα Β΄/Βάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό την ανέγερση νέου διδακτηρίου, το οποίο θα εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών με αναπηρία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης, κατανοώντας πλήρως το πρόβλημα –αν και οι αρμοδιότητες έχουν περάσει πλέον στους κατά τόπους Δήμους- συζήτησε μαζί τους εναλλακτικές λύσεις έως ότου ανεγερθεί καινούργιο κτίριο και τόνισε πως θα τον έχουν αρωγό και συμπαραστάτη σε κάθε αίτημά τους.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση