Συνάντηση τριμερούς αντιπροσωπείας της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, με τους δύο βουλευτές του νομού κκ Στάθη Κωνσταντινίδη και Γιώργο Λιάνη

Όπως είχε αναφέρει στο ράδιο Λέχοβο 97.1 ο βουλευτής κ Γιώργος Λιάνης

 

Στη σημερινή συνάντηση τριμερούς αντιπροσωπείας της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, οι δύο βουλευτές του νομού της Φλώρινας Στάθης Κωνσταντινίδης και Γιώργος Λιάνης κατέληξαν σε ένα αρχικό πλάνο συμφωνίας για την επαναλειτουργία της γραμμής Θεσσαλονίκης – Φλώρινας, Φλώρινας – Θεσσαλονίκης.

Οι βουλευτές ζήτησαν να μειωθεί το κόστος συνεισφοράς των επιβατών του νομού μας για την λειτουργία της γραμμής, κάτι που έγινε δεκτό.

Μέρος των εξόδων για την επαναλειτουργία του τρένου θα καλυφθεί από μικρές συνεισφορές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου και της ΔΕΗ.

Η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» θα καλύψει το υπόλοιπο του απαραίτητου ποσού που είναι 600.000 ευρώ.

Η γραμμή θα επαναλειτουργήσει με δύο τακτικά δρομολόγια, ένα το πρωί και ένα το βράδυ και με ένα τρίτο δρομολόγιο που θα είναι θεματικό και θα προσδιοριστεί μαζί με άλλες λεπτομέρειες στην σύσκεψη της 26ης Μαρτίου στις 10.00 π.μ. στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου).

Οι βουλευτές του νομού ζήτησαν από τον κ. Ζηλιασκόπουλο να συμπεριληφθεί και ο νομός της Φλώρινας στο πρόγραμμα που ετοιμάζεται από την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» για την ηλεκτροκίνηση και θα ενημερώσουν όλα τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα για τον σκοπό αυτό.

Οι αρμόδιοι της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» υποσχέθηκαν ότι θα προβούν σε όλες τις ενέργειες προκειμένου η γραμμή να επαναλειτουργήσει τις ημέρες των εορτών του Πάσχα και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση