Το Νέο Προεδρείο Στο Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας – Επιτροπές

ZETA_RIZOY2Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας εξελέγη το πρωί της Κυριακής η Ζέτα Ρίζου, που αποτελούσε και προσωπική επιλογή του δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου. Η κα Ρίζου έλαβε κατά τη ψηφοφορία 28 ψήφους, ενώ βρέθηκαν και 4 λευκά . Αντιπρόεδρος του σώματος εξελέγη ο Αλέξανδρος Ακρίτίδης (με 31 ψήφους υπέρ και 1 λευκό) και γραμματέας η Όλγα Μούσιου (με 28 ψήφους υπέρ και 4 λευκά).Η θητεία του προεδρείου είναι διετής.

 

Τα μέλη των Επιτροπών του δήμου Φλώρινας
Για την Οικονομική Επιτροπή:
Τακτικά Μέλη: Ζαέκης Αντώνης, Κρομμύδας Σπύρος, Λαζαρίδου Αντιγόνη, Λουκάς Δημήτρης, Ουλιάρης Θοδωρής, Ασπρίδης Αιμίλιος, Σταύρου Γιώργος και Τσακμάκης Κώστας.
Αναπληρωματικά Μέλη: Καραγκιοζίδης Άκης, Καρακόλης Μιχάλης, Σίπκας Αντώνης, Καρυπίδης Νικόλαος και Κωτσαλίδου Δόξα.
Για την επιτροπή Ποιότητας Ζωής:
Τακτικά Μέλη: Ανθόπουλος Πέτρος, Ευαγγέλου Νίκος, Μπέλτσος Θανάσης, Ρασάικος Τραϊανός, Σαπουντζής Γρηγόρης, Κωτσαλίδου Δόξα, Στάιος Βαγγέλης και Τσιώκας Μιχάλης.
Αναπληρωματικά Μέλη: Αλεξιάδης Νίκος, Αριστείδου Άρης, Μπαρδάκας Χρήστος, Απιδόπουλος Γεώργιος και Καραντζίδης Βασίλης.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στην πρώτη συνεδρίαση, δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα, για το Δήμο ο οποίος κάνει μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα, με την ανάδειξη προεδρείου στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, της ενιαίας Δημοτικής ενότητας, του Δήμου Φλώρινας, με κοινό σκοπό τη σύγχρονη και ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής μας.

Όλοι εμείς, έχουμε πλήρη επίγνωση της ευθύνης που επωμιζόμαστε και της εμπιστοσύνης την οποία μας έδειξαν οι πολίτες με την επιλογή τους. Ευθύνη απέναντι στην ιδιαίτερη Πατρίδα μας, τους ανθρώπους της, ευθύνη απέναντι στο μέλλον, στις επόμενες γενιές.

Με την καθημερινή μας πράξη και συμπεριφορά που θα κατευθύνονται από ένα πλέγμα αξιών και ηθικών αρχών, από τις οποίες δεν θα παρεκκλίνουμε, θα επιδιώξουμε να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του νέου εγχειρήματος του Καλλικράτη. Τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, που απορρέουν από μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, με μείωση εισοδημάτων, αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας και ένταση της ανασφάλειας. Όμως θα τα καταφέρουμε. Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίηση και εμπιστοσύνη μου προς το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Πιστεύω ότι θα φανεί αντάξιο των περιστάσεων και θα δικαιώσει τις προσδοκίες των συνδημοτών μας.

Η πολυφωνία, η υγιής αντιπαράθεση και η κατάθεση πολλών και διαφορετικών προτάσεων και απόψεων, αποτελούν εχέγγυα για τη δημοκρατική, δημιουργική και αποτελεσματική λειτουργία της νέας Δημοτικής αρχής.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή θέλω να ξεκαθαρίσω ότι μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας θα στηρίξουμε τις θετικές πρωτοβουλίες από όπου και αν προέρχονται. Για μας δεν υπάρχει συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Για μας αντιπολίτευση είναι τα προβλήματα των δημοτών μας. Και σ’ αυτά θα επιδιώξουμε να δώσουμε λύσεις.

Θεωρώ ότι, ο νέος διευρυμένος Δήμος της Φλώρινας, για να πετύχει χρειάζεται τη δημιουργία κλίματος συναίνεσης και συνεργασίας από όλες τις πλευρές. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς, για αδιέξοδες και στείρες αντιπαραθέσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλες χαμένες ευκαιρίες.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. ότι ο κόσμος, οι συνδημότες μας, περιμένουν άμεσα αποτελέσματα και θα είναι αυστηροί με όλους μας, αν δε σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους και τα οράματα μας απαιτείται κοινωνική συνοχή. Απαιτείται συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια. Σχεδιασμός με ανοικτούς ορίζοντες και επινοητικότητα, χωρίς να είμαστε προσκολλημένοι σε ανεδαφικές πρακτικές του παρελθόντος και πάντοτε έτοιμοι για γενναίες τομές, εάν απαιτηθεί.

Έχουμε την ευθύνη και το χρέος απέναντι στο νέο Δήμο και τους δημότες, να υπερβούμε τις δυσκολίες, να συγκρουσθούμε με τα προβλήματα, να καλύψουμε ανάγκες, να βελτιώσουμε καταστάσεις.

Με την καλή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, Δήμου και Κυβέρνησης.

Κυρίες και κύριοι,

Ως πρώτος Δήμαρχος του Νέου Δήμου μας, έχοντας ως στόχο να πετύχουμε, δηλώνω σήμερα από τη θέση αυτή, ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα φροντίζει να διατηρείται και να ενισχύεται η συνοχή της κοινωνίας μας. Χωρίς ομαδοποιήσεις, αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Η χρηστή Διοίκηση αποτελεί μονόδρομο για το Δήμο μας.

Η δράση μας θα στηριχθεί σε τρεις πυλώνες, της αλληλεγγύης, της διαφάνειας, και της ανάπτυξης. Μαζί θα εργαστούμε για να φέρουμε δουλειές στον τόπο μας. Για να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσουμε συνθήκες αυτόνομης οικονομικής ανάπτυξης.

Είμαι βέβαιος ότι θα είστε δίπλα μας, σε έναν αγώνα που θα δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης, και με αποφασιστικότητα, με συνέπεια, πείσμα και κυρίως με αισιοδοξία και προοπτική, να πορευτούμε στο μέλλον.

Σε εσάς, βλέπω μόνο συνεργάτες, γνωρίζοντας ότι όλοι αγαπάμε τον τόπο μας, όλοι θα παλέψουμε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων που μας εμπιστεύτηκαν τις τύχες τους.

Με γνώση λόγου, πλήρη επίγνωση των μεγάλων ευθυνών και υποχρεώσεών μας, με αμετακίνητο σεβασμό στις δημοκρατικές και ανθρώπινες αξίες και με ακλόνητο γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας, θα καταβάλλουμε κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια, για την καλύτερη δυνατή ευημερία των συμπολιτών μας.

Καλή χρονιά, με υγεία και προκοπή, σε όλους τους απανταχού Φλωρινιώτες».

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση