2η Συνεδρίαση Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Ημ/νία Ανάρτησης: 21 Μαΐου, 2012

KOSMATOPOULOS_EPITROPI

Την Πέμπτη 17-05-2012 πραγματοποιήθηκε η 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιου Κοσματόπουλου.

Κατά τη συνεδρίαση τα μέλη ενημερώθηκαν από το στέλεχος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, Φώφη Ζαγορίτου, για την πορεία των έργων που αφορούν την προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάπτυξη πολιτιστικών υποδομών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συγχρηματοδοτούμενα μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Εν συνεχεία ο Αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής να υποβάλουν προτάσεις που θα αφορούν στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων προκειμένου να διαβιβασθούν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Ο Βασίλης Κούτσιανος, περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΝ.Π.Ε., μίλησε για την αναγκαιότητα υποβολής προτάσεων και ενός εν γένει σχεδιασμού στα πλαίσια της διαβούλευσης που γίνεται από την ανωτέρω Επιτροπή της ΕΝ.Π.Ε. με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν οι Περιφέρειες αυξημένες αρμοδιότητες σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Αξιοσημείωτη, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης, ήταν και η παρουσία του  Θεόδωρου Τσαουσίδη, προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, ο οποίος παρουσίασε το έργο και τις δράσεις του Συλλόγου (οργάνωση αιμοδοσιών, συνεχή ενημέρωση πολιτών με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους, ουσιαστική συμμετοχή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης στην λειτουργία της μοναδικής Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος – βλαστοκυττάρων).