Το 2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαίδας παρουσιάζει την ταινία: Πες μας Κυρία τα γιατί

Ημ/νία Ανάρτησης: 7 Απριλίου, 2023

Η Αριστέα Αδαμίδου  σκηνοθέτης και  πρωταγωνίστρια  μαζί με συμμαθητές της, της πρωτότυπης ταινίας  διαπραγματεύεται τα προβλήματά των μαθητών της νεολαίας γενικώτερα.

Η παρουσίαση έγινε πρόσφατα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού σχολείου Πτολεμαίδας,  η παρουσία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων ήταν μαζική πανηγυρική. Αφιερωμένη  στην τραγωδία  των Τεμπών, ήταν μια διαδικασία εξαιρετική, όσοι  έτυχε  να παρευρεθούμε φύγαμε απο την εκδήλωση εμπλουτισμένοι με συναισθήματα προβληματισμούς αλλά και αισιοδοξία .

Η σκηνοθέτης  μιλώντας για την ταινία  μεταξύ  των άλλων τόνισε,  οι νέοι είναι το μέλλον, δώστε  τους χώρο,  μιλήστε μαζί τους ακούστε  τι έχουν να πουν. Είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας, βλέπουν,  αφουγκράζονται και βιώνουν τις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε…προσπαθήστε  να τους δώσετε την δυνατότητα για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Ας είναι η ταινία ένα κάλεσμα να εισέλθουμε στο δικό μας πεδίο και στη δική μας σφαίρα. Το  κλίμα της πανηγυρικής εκδήλωσης ανέδειξε την ενδυνάμωση των σχέσεων μέσα από την  διαδικασία της τέχνης στην εκπαίδευση. Η τέχνη, ο πολιτισμός φέρνει τους μαθητές, την νεολαία  πιο κοντά  στον κόσμο,  στην κοινωνία. Απαλύνει την σκληρότητα της καθημερινότητας,  μαλακώνει την ψυχή των μαθητών,  κάνει οδηγό το όνειρο, ταξιδεύει  την φαντασία.

Η τέχνη βοηθάει  παραπέρα τα παιδιά να παρατηρούν,  να εκφράζονται,  να μαθαίνουν από τα λάθη τους ,να αγκαλιάζουν τους προβληματισμούς,  να ξεφεύγουν από τα στερεότυπα και να βρίσκουν  λύσεις. Μαθαίνουν να διαχειριζονται τα συναισθήματα τους και να εξελιχθούν  κοινωνικά. Οσοι παρευρεθήκαμε  στην σημαντική και όμορφη  εκδήλωση είδαμε, συνειδητοποίησαμε το μεράκι, την επαφή,  την αισιοδοξία των μαθητών, των καθηγητών και των γονέων. Κατανοήσαμε ότι η εξαιρετική  ταινία που ήταν πρωτοβουλία της Αριστέας Αδαμίδου που  είχε την αμέριστη  συμπαράσταση των εκπαιδευτικών,  των μαθητών και των γονέων.

Η συλλογικότητα τελικά Καλλιεργεί το μυαλό,  την καρδιά,  το πνεύμα την ομαδικότητα στην εκπαιδευτική  κοινότητα. Με την υποστήριξη  της ομάδας αναπτύσσεται η φιλία, η συνεργασία,  η αλληλοβοήθεια , ο αλληλοσεβασμός.Επιπλέον εξελίσσεται  ζωντανός ρυθμός  εργασίας,  συνεργασίας μέσα από τον οποίο οι μαθητές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και ρόλους,  έχουν ενεργή  συμμετοχή  , οργανώνουν συλλογικές  διαδικασίες, γίνονται πρωταγωνιστές  των δράσεων τους.Κάπως  έτσι πραγματοποιήθηκε το αξιόλογο έργο της Αριστέας η οποία μπορούμε να πούμε οτι εξελίσσεσαι  ουσιαστικά βήματα !!!Το μεγάλο μάθημα, δίδαγμα είναι η αναμφισβήτητη παραγωγικότητα  της δημόσιας  εκπαίδευσης,  των εκπαιδευτικών  ,των μαθητών.

Η συμβολή καθοριστική, από το μουσικό σχολείο Πτολεμαίδας με τις αξιόλογες  υποδομές ,ο καθηγητής Δημήτρης Βλαχοπάνος  που έγραψε το σενάριο, η Διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαίδας,  η καθηγήτρια Λαζαριδου Ασημούλα βοηθός  σκηνοθέτης  ,η οποία συνέβαλε  καθοριστικά  στην υλοποίηση του έργου , αποδεικνύοντας με την ομιλία της και με την στάση της , πως είναι  η καθηγήτρια Ελπίδα της ταινίας ( Δεν έχει δεθεί  τυχαία η Αριστέα μαζί της ) μοναδική και αξιόλογη η Κυρια Λαζαρίδου ! ΔΥΣΤΥΧΏΣ  η εμμονή της επιτελικής  πολιτικής του νεοφιλελευθεσμού  σήμερα   για λιγότερο κράτος δεν αναγνωρίζει  την θετική πορεία  της δημόσιας  εκπαίδευσης, έχει  φέρει καταστροφικά αποτελέσματα επίσης στήν υγεία,  την ενέργεια,  την ακρίβεια και την τραγωδία  των ΤΕΜΠΩΝ !!

TAGGED: Πτολεμαΐδα,