Αγροκτηνοτροφικός σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας Απάντηση στην ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Ημ/νία Ανάρτησης: 22 Ιανουαρίου, 2023

Αγροκτηνοτροφικός σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας

 

Απάντηση στην ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα: Αποζημίωση καλλιεργειών στους παραγωγούς επιτραπέζιων ροδάκινων, συμπύρηνων, βερίκοκων, μήλων και καστάνων.

Το υπουργείο και η κυβέρνηση φαίνεται να αγωνιά και να έχει πανικό βλέποντας κάθε μέρα δεκάδες αγροτικούς συλλόγους να παίρνουν αποφάσεις για συμμετοχή στο πανελλαδικό κάλεσμα της ΠΕΜ, να βγουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 22 Γενάρη. Νομίζουν ότι με τα ψίχουλα που ανακοίνωσαν ότι θα μοιράσουν θα καθίσουμε στον καναπέ.

Δεν γίνεται κανένας λόγος για τα ενιαία πανελλαδικά αιτήματα που βάζουν όλοι οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι. Δεν κάνουν κουβέντα για αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής ρεύματος, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Αντιθέτως το υπουργείο και η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους αγρότες και κτηνοτρόφους και να χρησιμοποιεί τεχνικές διαίρει και βασίλευε! Εμείς έχουμε να πούμε ότι δεν θα καταφέρουν με τέτοιες τεχνικές να μας χωρίσουν με τους συναδέλφους μας αγρότες και ότι όλοι σαν μια γροθιά θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματα μας!

Απαιτούμε:

-Αποζημίωση για όλες τις ποικιλίες των μήλων και τους λέμε ότι τα 300€/στρ δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής, πόσο μάλλον το εισόδημά μας.

-Αποζημίωση για όλες τις ποικιλίες ροδάκινων, συμπύρηνων, νεκταρινιών, βερίκοκων και κερασιών σε όλες τις περιοχές.

-Να αποζημιωθούν για την κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος και να δοθούν τα 72,7€/στρ σε όλους τους αγρότες καιστους υπόλοιπους συνεταιρισμένους.

 

 

ΟΛΟΙ στις 22 Ιανουαρίου με τα τρακτέρ στα χωριά μας στα σημεία συγκέντρωσης!

Να δοθεί αποφασιστική απάντηση στην κοροϊδία!

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..