Ανακοίνωση της πανελλαδικής γραμματείας υγείας του ΠΑΜΕ

pame-logo

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Όχι στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις.
Όχι στα δημόσια νοσοκομεία επιχειρήσεις, στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό!
Στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση!
Όλοι στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 24 Ιούλη.
Η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ αποφάσισαν πανελλαδική απεργία στις 24 Ιούλη. Μια απεργία, που, με το περιεχόμενο και την τακτική τους, η πλειοψηφία των παρατάξεων στις ομοσπονδίες αυτές την υπονομεύουν. Εμπόδια βάζουν επίσης σε πολλά ΔΣ των σωματείων και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, με την όποια προβιά του ακομμάτιστου και του ανεξάρτητου και αν φοράνε! Είναι θιασώτες των «βιώσιμων» νοσοκομείων, της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Συναίνεσαν με το κλείσιμο των νοσοκομείων και τώρα σηκώνουν θόρυβο με «αγωνιστικές» κορόνες. Είναι και αυτοί μέρος του προβλήματος!
Όμως η κυβέρνηση πρέπει να πάρει απάντηση. Γι’ αυτό και την υπόθεση της απεργίας την παίρνουν στα χέρια τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Μαζί με τους εργαζόμενους δίνουμε τη μάχη ξεπερνώντας τα εμπόδια που βάζουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Να μην πάει ούτε μια ώρα χαμένη. Όλα τα ΔΣ να συνεδριάσουν. Να συγκληθούν γενικές συνελεύσεις. Δίνουμε απάντηση στην πολιτική που μετράει τι και πόσα νοσοκομεία χρειαζόμαστε, πόσους νοσηλευτές, παρασκευαστές και με τη μεζούρα της «υγιούς επιχειρηματικότητας», με τα κέρδη των καπιταλιστών!! Εμείς μετράμε με τις λαϊκές ανάγκες!
Καμιά διαθεσιμότητα δεν πρέπει να περάσει! Κανένα νοσοκομείο να μην κλείσει να μη συγχωνευτεί! Κανένας δεν περισσεύει και κανένα νοσοκομείο και ίδρυμα Πρόνοιας. Αυτό που περισσεύει είναι η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, η εκμετάλλευση των ασθενών και του προσωπικού.
Νοσοκομεία επιχειρήσεις, διαθεσιμότητα και απολύσεις είναι αδέρφια δίδυμα! Τα γεννάει η πολιτική που στηρίζει την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη που στηρίζεται στα κέρδη. Αυτή η πολιτική γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτή η πολιτική δεν σταματά όποιος και αν είναι στη διακυβέρνηση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που στέλνει τους ασθενείς στον Καιάδα αν δεν έχουν να πληρώσουν και μας στην ανεργία!!! Αυτή η πολιτική γεννά τους μισθούς και τις συντάξεις ψίχουλα, γεννά τις αρρώστιες.
Αυτή η πολιτική και οι φορείς της θα ανατραπούν από τη δύναμη των εργαζομένων από τη λαϊκή συμμαχία και όχι από κανένα Σωτήρα!! Δεν μπορούν να συνυπάρξουν κέρδη και δικαιώματα. Κέρδη και υγεία! Γι’ αυτό και η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει στον προθάλαμο των απολύσεων 2.500 εργαζόμενους στην Υγεία. Γι’ αυτό καταργεί νοσοκομεία που δεν είναι «βιώσιμα», δηλαδή κερδοφόρα!
ΤΩΡΑ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ δίνουμε απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Χτίζουμε την ενότητά μας, τη συμμαχία μαζί με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της.
Όλοι στον αγώνα, να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε Υγεία – Πρόνοια. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για διέξοδο από τη κρίση σε όφελος του λαού, με άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του. – Διέξοδος υπέρ του λαού με διαχείριση της κρίσης με οδηγό την ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα και το κέρδος δεν μπορεί να υπάρξει.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ! ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Pin It

Αφήστε μια απάντηση