Ανακηρύχθηκε ο ανάδοχος του έργου για την κατασκευή του νέου διυλιστηρίου στο φράγμα Τριανταφυλλιάς και του αγωγού μεταφοράς νερού

Ημ/νία Ανάρτησης: 9 Μαΐου, 2023

Στην τελική ευθεία μπήκε ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα του Δήμου Φλώρινας, που θα δώσει λύση σε ένα μείζον και μακροχρόνιο πρόβλημα, αυτό της ύδρευσης.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε η αποσφράγιση των προσφορών και ανακηρύχτηκε ο ανάδοχος του έργου και πολύ σύντομα θα υπογραφεί και η σχετική σύμβαση κατασκευής του νέου διυλιστηρίου στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς.

Πρόκειται για ένα έργο που έρχεται να ενισχύσει την παροχή ύδρευσης στην περιοχή. Περιλαμβάνει την κατασκευή του διυλιστηρίου στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς και του αγωγού δικτύου σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης της πόλης, τα οποία θα πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές και θα εξασφαλίζουν την ποιότητα και ποσότητα 1,5 εκ. κ.μ. νερού στους σημερινούς και μελλοντικούς κατοίκους της πόλης της Φλώρινας.

Το κόστος του έργου ξεπερνά τα 18 εκ. ευρώ.

“Με την ολοκλήρωση του έργου θα σταματήσει οριστικά η τριτοκοσμική εικόνα που παρουσίαζε η πόλη μας να κόβεται το νερό συχνά πυκνά, άσχετα με την εποχή. Είναι ένα έργο που έχει σχέση με την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό μας. Είναι ένα έργο που κυνηγήσαμε από την πρώτη στιγμή με συντονισμένες κινήσεις, αντιλαμβανόμενοι πως το πρόβλημα της ύδρευσης έχει τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο. Και είμαστε ευτυχείς που στην πρώτη μας θητεία επιλύουμε ένα διαχρονικό πρόβλημα της Φλώρινας” ανάφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

TAGGED: Φλώρινα,