Ad image

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας, μέλους ΟΓΕ, για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας, μέλους ΟΓΕ, για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας

Το τελευταίο διάστημα η περιοχή μας έχει χτυπηθεί τριπλά. Από την πανδημία, που για πολλές μέρες τα κρούσματα έφταναν σε δυσθεώρητα ύψη, από τον σεισμό, που τρομοκράτησε τους κατοίκους, και από τις συνθήκες παγετού, που δεν είναι πρωτόγνωρες μεν για την περιοχή μας, αλλά ο συνδυασμός όλων των παραπάνω αποδείχθηκε εξοντωτικός.

 

Εκφράζουμε την αγωνία των γυναικών, που έτρεμαν μην κολλήσουν τα παιδιά τους, βλέποντας τα ανύπαρκτα σχεδόν μέτρα προστασίας αυτών στα σχολεία, που έβλεπαν να χάνονται πολλές διδακτικές ώρες τόσο για τα παιδιά που νόσησαν όσο και για τα υπόλοιπα εξαιτίας του απαράδεκτου πρωτοκόλλου για το κλείσιμο του τμήματος (50%+1).

Και αυτό γιατί στην περίπτωση που εμφανίζονταν κρούσματα τα περισσότερα παιδιά δεν πήγαιναν στο σχολείο τόσο από τον φόβο μην κολλήσουν όσο και για να μειώσουν τον κίνδυνο διασποράς, αφού είναι γνωστό ότι τα διαγνωστικά τεστ δεν δείχνουν από τις πρώτες ημέρες τη θετικότητα.

 

Εκφράζουμε την αγωνία των μανάδων για τα σχολικά κτήρια που θα υποδεχτούν τα παιδιά τους μετά τον σεισμό, καθώς πέρα από γενικόλογες ανακοινώσεις των τοπικών αρχών, δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο για το εύρος των ζημιών, αλλά και τον χρόνο που εκτιμάται για την αποκατάστασή τους. Ο πρόσφατος σεισμός, ανέδειξε μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα της κρατικής πολιτικής σε σχέση με τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων.

 

Εκφράζουμε των θυμό τους, για το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια, κάθε φορά που πέφτει η θερμοκρασία (και χωρίς να υπάρχει πρόβλημα από χιονόπτωση ή παγετό στους δρόμους) κλείνουν τα σχολεία για να εξοικονομηθούν πόροι, καθώς η θέρμανση αποτελεί παράγοντα αιμορραγίας για τα οικονομικά των σχολείων μας, ως αποτέλεσμα των πετσοκομμένων κρατικών επιχορηγήσεων και του ύψους της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης που επιβαρύνεται με τεράστιο ειδικό φόρο κατανάλωσης και ΦΠΑ.

 

Όλες αυτές οι συνθήκες ανέδειξαν τις ελλείψεις που διαχρονικά υπάρχουν στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της τοπικής διοίκησης, ως αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που επιλέγουν, αντί να καλύψουν τις ανάγκες τις οποίες έχουν οι οικογένειές μας, να χρηματοδοτούν με τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι μεγάλους επιχειρηματικούς για να φέρουν την «ανάπτυξη», από την οποία δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτε.

Που επιλέγουν πανηγυρίζοντας να χρηματοδοτούν την αγορά Rafale μετατρέποντας τη χώρα μας με ολοένα ταχύτερους ρυθμούς σε μια απέραντη ευρωατλαντική πολεμική βάση εφόρμησης και καθιστώντας την ταυτόχρονα και στόχο αντιποίνων.

 

Και όλα τα παραπάνω μέσα σε συνθήκες που η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις στο ρεύμα και στα βασικά είδη ανάγκης γονατίζουν τα νοικοκυριά.

 

Μέσα σε αυτό το καθεστώς φόβου για τον λαό της περιοχής οι τοπικές αρχές οφείλουν τουλάχιστον να προβούν άμεσα σε συγκεκριμένη και υπεύθυνη ενημέρωση για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στα σχολικά κτήρια από τον σεισμό και για τον χρόνο που εκτιμάται για την αποκατάστασή τους.

 

Διεκδικούμε:

  • Δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτηρίων για τα παιδιά μας
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλο τον πληθυσμό.
  • Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων και της ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, νέες ΜΕΘ.
  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του λαού με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, κοινωνικές ομάδες “υψηλού κινδύνου”.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία στα σχολεία. Αραίωση των μαθητών ανά τάξη.  Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

 

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουν αγωνιστικά την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων, που αποτελούν ένα μέρος μονάχα αυτών που μπορεί να εξασφαλίσει η σύγχρονη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

 

Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συσπειρωθούν για να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας.

TAGGED:
Κοινοποίηση Άρθρου
adbanner