Ανοίγει λιανεμπόριο τη Δευτέρα 5 Απρίλιου και οι διαδημοτικές μετακινήσεις μόνο τα Σαββατοκύριακα με ειδικό κωδικό

Ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 1.691.000 δόσεις και λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς τόνισε ο Yπουργός Yγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου εκτός των πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων. Οι πολίτες με τη χρήση ειδικού κωδικού και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κάνουν τις αγορές τους. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση ενώ θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop.

Επίσης από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι αποφάσεις για σχολεία και πολυκαταστήματα

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση