Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας: Να μην νικήσει ο φόβος! Φλώρινα πόλη για όλους & όλες!

Ημ/νία Ανάρτησης: 15 Δεκεμβρίου, 2022

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας: Να μην νικήσει ο φόβος! Φλώρινα πόλη για όλους/ες!

Πως πρέπει να είναι η πόλη μας;

Η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα είναι δεδομένη δεν έχουν νόημα οι περιγραφές, καθώς όλοι και όλες μας ζούμε και αγωνιζόμαστε μέσα σε αυτήν. Σιγά – σιγά οι δρόμοι, τα μαγαζιά, τα σπίτια δίνουν γιορτινούς τόνους με το στολισμό, τα φώτα, τα τραγούδια. Το γιορτινό κλίμα δίνει μια υπόσχεση ελπίδας, χαράς, αλληλεγγύης, ανθρώπινης επαφής.

 

Σε αυτό το υπόβαθρο η πόλη μας πρέπει να γιορτάσει – δηλώσει πως είναι μια πόλη για όλους και όλες. Μια πόλη που έχει χώρο για τον καθένα/καθεμιά, μια πόλη ανεκτική και  συμπεριληπτική. Την Κυριακή 18/12, στις 12:00 το πρωί, η κεντρική πλατεία θα πρέπει να θυμίσει πως ο αγώνας είναι γιορτή, η Δημοκρατία έχει χώρο για όλους και είναι επίσης γιορτή. Εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, φοιτητές/τριες, νέοι και νέες, γονείς με μικρά παιδιά θα κατακλύσουν τον δημόσιο χώρο, δίνοντας τις πραγματικές διαστάσεις της ανθρωπιάς κόντρα στη βαρβαρότητα και τον σκοταδισμό της μισαλλοδοξίας.

 

Γιατί αυτό κρίνεται την Κυριακή το πρωί στην κεντρική Πλατεία;

Το δίλημμα είναι απτό και συγκεκριμένο. Ακροδεξιές – φασιστικές – εγκληματικές δυνάμεις από άλλες πόλεις, και κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, με πρωτοστάτη την καταδικασμένη εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση ΧΑ, κάνει κάλεσμα μίσους στη Φλώρινα. Ακόμη και αν μπορούσε κανείς να μπει στη λογική τους, η στοχοποίηση της πόλης μας,  θέτοντάς την στο συλλογικό φαντασιακό ως ύποπτη για την εθνική της συνείδηση, επιδιώκει να την καταστήσει τόπο αμφιβολίας, εθνικιστικής αχλής και ερωτημάτων.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι περισσότερο από μια προεκλογική – πατριδοκάπηλη συγκέντρωση αυτών των δυνάμεων. Η εισβολή του μίσους μέσα σε γιορτές αγάπης, η κυριαρχία του φόβου σε όσους δεν πληρούν τα εθνικιστικά μοτίβα, η στοχοποίηση του “Άλλου” με όρους εξοβελισμού και εξόντωσης θα αφήσει μια κηλίδα στην πόλη όσο και μέσα μας. Είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής να μην γίνει έτσι!

 

Είναι κάθε μέρα η Φλώρινα ετσι;

Όχι δεν είναι, αλλά πάντα οι γιορτές έχουν κάτι μέσα τους από το όνειρο!

Έχουμε να αγωνιστούμε και να απαιτήσουμε μια πόλη για όλους, πιο δημοκρατική, πιο συμμετοχική, ικανή να στεγάσει και να ενσωματώσει κάθε άποψη και προσεγγιση. Μοναχά το μίσος, ο σωβινισμός, ο ρατσισμός και η φασιστική μισανθρωπία δεν έχουν θέση.

 

Καλούμε:

  • Ανοιχτές πολιτικές – πολιτιστικές εκδήλωσεις όλο το πρωί της Κυριακής 18/12 και ώρα 12:00 στην κεντρική πλατεία. Η πόλη ανήκει στον κόσμο της και στη νεολαία!
  • Τους φοιτητικούς, εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς συλλόγους να οργανώσουν το πολιτιστικό περιεχόμενο, τη δημιουργική απασχόληση των μικρών παιδιών που θα είναι στην πλατεία.
  • Για συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για ευάλωτους συμπολίτες μας.
  • Κάθε πολιτικό/συνδικαλιστικό φορέα να καταδικάσει την προσπάθεια εγκληματικών συμμοριών να ορίσουν την πολιτική συζητηση με όρους μίσους και ευθείας απειλής βίας.
  • Την Κυβέρνηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Αστυνομία να μην επιτρέψουν την οργανωμένη κίνηση εγκληματικών ομάδων, να μην τους δεχτούν στην πόλη.

 

Ας είμαστε όλοι και όλες εκεί, αξίζει τον κόπο…

 

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας

https://www.facebook.com/peopleagainstdiscrimination

antiratsistikiflorinas@gmail.com

TAGGED: Φλώρινα,