Απαλλαγή από τις δηλώσεις ΦΠΑ για επαγγελματίες

Ημ/νία Ανάρτησης: 23 Απριλίου, 2014

logistes-diloseis

Απαλλαγή από την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ θα έχουν πάνω από 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις σύμφωνα με ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών η οποία θα κατατεθεί μαζί με το επόμενο νομοσχέδιο που αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού. Μετά τις ευρωεκλογές θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα προβλέπει την απαλλαγή από την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων με ετήσιο τζίρο έως 10.000 ευρώ.
Η σχετική διάταξη έχει ζητηθεί από την τρόικα ήδη από τις αρχές του 2013 ωστόσο δεν είχε ψηφισθεί μέχρι σήμερα κυρίως λόγω των προσαρμογών που έπρεπε να επέλθουν συνολικά στη φορολογική διοίκησης. Το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ εμμένουν στην πρόταση, ισχυριζόμενοι ότι το ισχύον καθεστώς προκαλεί απώλειες στο Δημόσιο λόγω των επιστροφών ΦΠΑ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ταυτόχρονα θεωρούν πως δημιουργεί μεγάλο διοικητικό βάρος στη φορολογική διοίκηση για την επεξεργασία, την επικύρωση και τον έλεγχο των δηλώσεων υποβολής ΦΠΑ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις εάν η εξαίρεση από την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ ισχύσει για επαγγελματίες και επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο έως 10.000 ευρώ θα αφορά συνολικά 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.
TAGGED: Οικονομία, ΦΠΑ,