Από τη σημερινή 12/03/2012 συνέντευξη τύπου του δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου

Ημ/νία Ανάρτησης: 12 Μαρτίου, 2012

voskopoulos-mic-dhlosi

Το θέμα της επαναλειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής ήταν στην ατζέντα της συνάντησης του Δήμαρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο κ. Βοσκόπουλος σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί, χαρακτήρισε «σύνθετο θέμα» την επαναλειτουργία της γραμμής, και αυτό γιατί απαιτείτε η σύναψη διαδημοτικών συμβάσεων, με τον δήμο Πρεσπών για τη διάθεση λεωφορείων, έτσι θα μπορούν να σχεδιαστούν δρομολόγια με το τρένο, για το χιονοδρομικό της Βίγλας και τις Πρέσπες. Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα πότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τόνισε ο Δήμαρχος.

 

Για την τηλεθέρμανση, ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τη Διευθύντρια και τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ, στην οποία ξεκαθαρίστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν και δόθηκε διαβεβαίωση ότι, την επόμενη εβδομάδα θα σταλεί και ο δεύτερος φάκελος στις Βρυξέλλες, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

 

Ο κ. Βοσκόπουλος απάντησε σε δημοσιεύματα σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία των αγροτικών ιατρείων του Δήμου Φλώρινας, όπως οι επισκέψεις των γιατρών αλλά και οι υποδομές των ιατρείων.

Ο δήμαρχος είπε πως απευθύνθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο και έλαβε την απάντηση πως, τα Νοσοκομεία στα οποία υπάγονται τα ιατρεία, έχουν όλη την ευθύνη για τη λειτουργία τους και όχι ο Δήμος. ενώ για τη γέφυρα Αρμενοχωρίου, ο δήμαρχος είπε πως το έργο καθυστέρησε εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαίου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..
TAGGED: Πρέσπες,