Από Την Συνάντηση Του Υπουργού κου Χρυσοχοιδη Με Τον Δήμαρχο Αμυνταίου Μάκη Ιωσηφίδη

Έντονη παρέμβαση για το θέμα της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων από τη Δ.Ε.Η. και γενικότερα το ρόλο της στην περιοχή πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κος Μάκης Ιωσηφίδης, σε συνάντηση του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο της Δυτικής Μακεδονίας με αντικείμενο το ΕΣΠΑ. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Αμυνταίου ανέφερε ότι στα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ υπάρχουν καθημερινά περιβαλλοντικά επεισόδια, γεγονός που έχει φέρει την τοπική κοινωνία στα όρια της ανοχής της απέναντι στη ΔΕΗ. Ανέφερε δε ότι εάν δεν υπάρξει άμεση κινητοποίηση της ΔΕΗ για την αυστηρή τήρηση των κανόνων τήρησης των περιβαλλοντικών όρων η Δημοτική Αρχή θα αντιδράσει έντονα!

Ένα ζήτημα που σχετίζεται με τις περιβαλλοντικές παραμέτρους είναι και οι δυνατότητες της περιοχής για ανάπτυξη σε άλλους τομείς της οικονομίας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κος Ιωσηφίδης στη συνάντηση η μονομερής ανάπτυξη της περιοχής με βάση τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, λειτουργεί αποτρεπτικά στην ανάπτυξη νέων κλάδων της οικονομίας, όπως του εναλλακτικού τουρισμού.

Στη συνέχεια ζητήθηκε συνάντηση από τον Υπουργό, κο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και θα αφορά το σύνολο των θεμάτων των σχέσεων της Δ.Ε.Η. με την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση