Από το αστυνομικό δελτίο….

Ημ/νία Ανάρτησης: 16 Φεβρουαρίου, 2014

peripoliko-1
Κοζάνη, 15 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη δύο ημεδαπών στην Πτολεμαΐδα
για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων

Χθες (14.02.2014) τις μεσημβρινές ώρες στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, έναν 26χρονο για διάθεση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή και έναν 17χρονο για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθη ο 17χρονος διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε ναρκωτικά χάπια, την κατοχή των οποίων δεν δικαιολόγησε και τα οποία του είχε διαθέσει λίγο νωρίτερα ο 26χρονος.

Στη συνέχεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη και ο 26χρονος, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• δεκατρία (13) χάπια, που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών και για τα οποία δεν κατείχε νόμιμη ιατρική συνταγή,
• μία (1) συσκευασία που περιείχε υπολείμματα κάνναβης,
• ένας (1) τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και
• ένα (1) μαχαίρι, που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας, ενώ η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Κοζάνη, 16 Φεβρουαρίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάτη σε βάρος 46χρονου ημεδαπού στην Κοζάνη

Προχθές (14.02.2014), 46χρονος ημεδαπός κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, απάτη σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε ότι την 13.02.2014 άγνωστος άνδρας ισχυριζόμενος ότι είναι πρέσβης, τον εξαπάτησε πείθοντάς τον ψευδώς διαμέσου τηλεφωνικής επικοινωνίας, ότι θα του προσέφερε εργασία ως οδηγό για τους επόμενους τρεις μήνες έναντι ιδιαίτερα υψηλής χρηματικής αμοιβής. Ακολούθως τον έπεισε να καταθέσει σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το ποσό των χιλίων οχτακοσίων (1.800) ευρώ ως εγγύηση για την καλή συνεργασία, πλην όμως διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό εξαπάτησης, κρίνει σκόπιμο να δημοσιοποιήσει για μία ακόμη φορά τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές, για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.

• Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.
• Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
• Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
• Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
• Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
• Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
• Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
• Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

 

Κοζάνη, 16 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 21χρονη ημεδαπή στην Πτολεμαΐδα για κλοπές από ηλικιωμένες νοσηλευόμενες γυναίκες

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 53χρονου ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Προχθές (14-02-2014) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαϊδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) συνέλαβαν 21χρονη ημεδαπή για κλοπές στην Πτολεμαΐδα.

Συγκεκριμένα, η 21χρονη σπουδάστρια πραγματοποιώντας πρακτική εξάσκηση στο Γ.Ν. «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας, την 14-02-2014 αφαίρεσε από τρεις ηλικιωμένες ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο, τις χρυσές αλυσίδες που αυτές φορούσαν.

Όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη έρευνα η συλληφείσα κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε αφαιρέσει με τον ίδιο τρόπο άλλες δύο χρυσές αλυσίδες από νοσηλευόμενες γυναίκες.

Στην κατοχή της 21χρονης βρέθηκαν οι τρεις χρυσές αλυσίδες καθώς και το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν ως προϊόντα εγκλήματος.

Τις άλλες δυο χρυσές αλυσίδες που είχε αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο τις είχε πουλήσει σε κατάστημα αγοράς χρυσού, ιδιοκτησίας 53χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν, αποδόθηκαν στις ιδιοκτήτριες τους.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Κοζάνη, 15 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη τριών ημεδαπών στη Φλώρινα
για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών
και βεγγαλικών

Χθες (14.02.2014) το μεσημέρι στη Φλώρινα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν 24χρονο ημεδαπό για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών και βεγγαλικών, 19χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών και 75χρονη ημεδαπή για παράνομη οπλοκατοχή.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ημεδαποί, βρέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του 24χρονου βρέθηκαν κάλυκες, κροτίδες, μικροποσότητα κάνναβης καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα, που όπως προέκυψε ανήκαν στην 75χρονη σύνοικό του, η οποία και συνελήφθη γιατί δεν είχε την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια κατοχής.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
• δύο (2) κυνηγετικά όπλα,
• εννιά (9) κροτίδες,
• δύο (2) κάλυκες πολεμικού τυφεκίου,
• ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 28,5 γραμμαρίων και
• δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.
Κοζάνη, 15 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη ημεδαπής για κατοχή ναρκωτικών
στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας

Χθες (14.02.2014) το μεσημέρι στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν 27χρονη ημεδαπή, γιατί στην κατοχή της βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε.

Η σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

Κοζάνη, 15 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή ναρκωτικών
στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας

Χθες (14.02.2014) τις μεσημβρινές ώρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς, 41 και 38 χρονών, γιατί σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο που τους έγινε, κατείχαν από κοινού συσκευασίες που περιείχαν μεθαδόνη, συνολικού βάρους 47,5 γραμμαρίων, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Οι ποσότητες μεθαδόνης κατασχέθηκαν, ενώ η σχηματισθείσα σε βάρος των συλληφθέντων δικογραφία θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.
TAGGED: Δυτική Μακεδονία,