Από Το Αστυνομικό Δελτίο Της Πέμπτης 4 Αυγούστου 2011

Ημ/νία Ανάρτησης: 4 Αυγούστου, 2011

Φλώρινα, 4 Αυγούστου 2011
Σύλληψη ημεδαπού για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη
Συνελήφθη σήμερα (4-8-2011) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αλλοδαπός για μεταφορά μη νόμιμου  μετανάστη.
Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο,  διαπιστώθηκε ότι 39χρονος  αλλοδαπός οδηγός,  μετέφερε έναν 34χρονο ομοεθνή του, μη νόμιμο μετανάστη.
Κατασχέθηκαν:
• το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και
• δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς
Κοζάνη, 4 Αυγούστου 2011
Απάτη σε βάρος ηλικιωμένου
Χθες (3-8-2011) το πρωί, άνδρας ηλικίας περίπου 50  ετών αγνώστων λοιπών στοιχείων,  εξαπάτησε 83χρονο ημεδαπό, στην Πτολεμαϊδα.
Συγκεκριμένα, ο άγνωστος άνδρας πλησίασε στο δρόμο τον 83χρονο, και ισχυριζόμενος ότι έχει ξεχάσει τα  χρήματα που χρειάζονται για να αγοράσει φάρμακα για την μητέρα του, του απέσπασε το χρηματικό ποσό των οχτακοσίων (800) ευρώ.
Ο δράστης αναζητείται, προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πτολ/δας.
Παρατίθενται χρήσιμες συμβουλές για αποφυγή εξαπατήσεων :
Μη πείθεστε εύκολα με άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).