Απόφαση ΓΣ για καθολική αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας μέχρι και 19 Φεβρουαρίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 12 Φεβρουαρίου, 2024

Την καθολική αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας μέχρι και 19 Φεβρουαρίου 2024 αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

Φλώρινα, 12 Φεβρουαρίου  2024

Η Γενική Συνέλευση των μελών  του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, κατά την τακτική  συνεδρίασή της, τη Δευτέρα  12-2-2024, αποφάσισε  τα παρακάτω:

Εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας στις διατάξεις  του νέου φορολογικού νόμου, όπως ψηφίστηκαν και συνιστούν οριζόντια και άδικη φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Δικηγόρων και γενικά των ελευθέρων επαγγελματιών και κυρίως των πιο αδύναμων ενώ προστατεύονται μεγάλα εισοδήματα και εταιρίες.

Η κυβέρνηση κατέθεσε στην Βουλή Νομοσχέδιο  εκτεταμένων αλλαγών του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Πρόκειται για Νομοσχέδιο  που  διαπνέεται από οριζόντια τιμωρητική αντίληψη, αδιαφορεί για την αναζήτηση των πραγματικών αιτιών που οδηγούν στο έγκλημα, υποβαθμίζει την ανάγκη σωφρονισμού και επανένταξης. Επιβάλλει σοβαρούς περιορισμούς και υπέρογκα κόστη σε βάρος του πολίτη. Ενέχει σοβαρούς κινδύνους παραβίασης βασικών όρων προστασίας ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων καθώς και συρρίκνωσης  των εγγυήσεων ορθής απονομής της ποινικής δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα πάγια αιτήματα του Σώματος παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις της.

Η κυβέρνηση δεν προχωρά στην άμεση συνολική εξόφληση των οφειλόμενων προς τους συναδέλφους που παρέχουν νομική βοήθεια.

Χιλιάδες συνάδελφοι κινδυνεύουν να απωλέσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα και να στερηθούν ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από 1-3-2024

Η Γ.Σ αποφασίζει, ομόφωνα,  την αποχή των Δικηγόρων μελών του ΔΣΦ από τα καθήκοντά τους, από την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 μέχρι και τη Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 επιφυλασσόμενη για περαιτέρω συνέχιση αυτής ή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των μελών του.

Απαιτούμε

 • Την άμεση, χωρίς όρους, κατάργηση των διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου που επιβάλει την άδικη οριζόντια φορολόγηση των Δικηγόρων και Ελευθέρων Επαγγελματιών.
 • Τη θέσπιση αφορολογήτου ορίου.
 • Την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
 • Την απαλλαγή από ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, ο οποίος επιβαρύνει τον πολίτη στον οποίο μετακυλίεται.
 • Την απόσυρση του Σχεδίου αλλαγών σε Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
 • Τον εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, που αυξάνονται και το νέο έτος. Την ρύθμιση των οφειλών και την διαγραφή αυτών που δημιουργήθηκαν ειδικά την περίοδο της πανδημίας.
 • Την εξασφάλιση της διατήρησης των παροχών υγείας για όλους τους συναδέλφους, που κινδυνεύουν (όπως και χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες) να θεωρηθούν ανασφάλιστοι από 1-3-2024, με απόφαση του ΕΦΚΑ
 • Την ικανοποίηση των σταθερών αιτημάτων του κλάδου για την διασφάλιση της νομιμότητας ιδιωτικών συναλλαγών και υποστήριξης του πολίτη έναντι της Διοίκησης.
 • Την άμεση εξόφληση όλων των οφειλόμενων στους παρέχοντες Νομική Βοήθεια
 • Την εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης του πολίτη στην Δικαιοσύνη
 • Τη διατήρηση δικαστικών σχηματισμών

 

Για την Γ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλειος Στ Καραντζίδης                    Ιωάννης Γεω. Ιωαννίδης

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας, Φλώρινα,