ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ 57ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΗΣ EUROVISION

Ημ/νία Ανάρτησης: 25 Μαΐου, 2012

eleytherioy-eleytheria-afisa01

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ 57ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΗΣ EUROVISION

Tον Τελικό του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα μεταδώσει αύριο Σάββατο 26 Μαΐου στις 22.00 η ΝΕΤ, σε απευθείας σύνδεση με το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Η Ελλάδα συμμετέχει στον Τελικό με την Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι “Aphrodisiac”, σε μουσική και στίχους Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenström και Dajana Lööf, που πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά στον Α’ Ημιτελικό της Τρίτης 22 Μαΐου. Μετά από κλήρωση, η ελληνική συμμετοχή θα διαγωνιστεί στην 16η θέση του Τελικού.

Οι Έλληνες τηλεθεατές στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν την ελληνική συμμετοχή συντονιστείτε την ώρα της ψηφοφορίας στο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας που διαμένετε και μεταδίδει τον διαγωνισμό ψηφίστε στους αριθμούς που θα δίνονται.

Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνει η Μαρία Κοζάκου.

 

 

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς (δέκα από κάθε έναν), καθώς και απευθείας οι “big five”, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία, όπως και το Αζερμπαϊτζάν ως διοργανώτρια χώρα. Η σειρά εμφάνισης των χωρών, κατόπιν των κληρώσεων που πραγματοποιήθηκαν μετά το πέρας κάθε Ημιτελικού – έχει ως εξής:

 

1. Ηνωμένο Βασίλειο

2. Ουγγαρία

3. Αλβανία

4. Λιθουανία

5. Βοσνία & Ερζεγοβίνη

6. Ρωσία

7. Ισλανδία

8. Κύπρος

9. Γαλλία

10. Ιταλία

11. Εσθονία

12. Νορβηγία

13. Αζερμπαϊτζάν

14. Ρουμανία

15. Δανία

16. Ελλάδα

17. Σουηδία

18. Τουρκία

19. Ισπανία
20. Γερμανία

21. Μάλτα

22. Π.Γ.Δ.Μ.

23. Ιρλανδία

24. Σερβία

25. Ουκρανία

26. Μολδαβία

 

 

Η Αντριάνα Μαγγανιά θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του τελικού.

 

Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι.

 

Επαναλαμβάνουμε :

Οι Έλληνες τηλεθεατές στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν την ελληνική συμμετοχή συντονιστείτε την ώρα της ψηφοφορίας στο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας που διαμένετε και μεταδίδει τον διαγωνισμό ψηφίστε στους αριθμούς που θα δίνονται .

TAGGED: Eurovision,