Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Γρεβενών

Ημ/νία Ανάρτησης: 13 Οκτωβρίου, 2014

sevasmiotatos mitropolitis grevenon david
Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ Τζιουμάκα τελέσθηκε σε κλίμα συγκίνησης στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.
Στη χειροτονία έλαβε μέρος και ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και άλλων Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Στον χειροτονητήριο λόγο του ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Γρεβενών μεταξύ άλλων ανέφερε: ”Κατενώπιον του Ιερού Θυσιαστηρίου, αναβαίνω Κύριε όπου με καθοδηγεί η φωνή σου, αναβαίνω στο όρος της Αρχιερατικής σου προσευχής και αγωνίας”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Γρεβενών Μητροπολίτη Καστορίας, ευχαριστώντας τον και λέγοντας πως “η Τοποτηρητεία του θα αποτελεί υπόδειγμα και καύχημα της δικής μου αρχιερατείας. Η ποιμαντική προσπάθειά του όργωσε κυριολεκτικά τη Μητρόπολη και αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του περάσματός του από τα Γρεβενά. Να θεωρεί ο Άγιος Τοποτηρητής τη Μητρόπολη Γρεβενών, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαβίδ, οικείο και βατό τόπο αδελφικής αναψυχής και πνευματικής συναναστροφής”.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών να του χαρίζει η Παναγία μας με τις πρεσβείες του Αγίου Νικάνορος υγεία ώστε να ποιμαίνει επί πολλά έτη τον ευλογημένο αυτό τόπο της Δυτικής Μακεδονίας. Ι.Μ. Καστοριάς

TAGGED: Γρεβενά,