ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ημ/νία Ανάρτησης: 7 Μαΐου, 2011

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απίστευτης αναστάτωσης των εργαζομένων, αλλά και των εξυπηρετούμενων από υπηρεσίες του Δήμου Φλώρινας και ειδικά αυτών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Όλη αυτή η ανησυχία είναι προϊόν της έντονης φημολογίας για μετεγκατάσταση, εκτός της έδρας, υπηρεσιών του Δήμου και ειδικά της Πρόνοιας και της Πολεοδομίας, την οποία ο κ. Δήμαρχος αν δεν την τροφοδοτεί, σίγουρα δε τη διαψεύδει.

Επειδή οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν πολίτες από όλο το νομό και ειδικά άτομα με ειδικές ανάγκες είναι αδιανόητο να λειτουργούν εκτός της πόλης της Φλώρινας, καλούμε τον κ. Δήμαρχο να αποκαταστήσει το κύρος οργάνων του Δήμου (δημοτικό συμβούλιο) και να κάνει πράξη τα αυτονόητα:

1) να σταματήσει άμεσα τη σχετική φημολογία.

2) να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο για ψήφιση τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου για να γνωρίζουμε τη συγκρότηση των υπηρεσιών.

3) Στην περίπτωση που έχει την άποψη ότι κάποια από τις υπηρεσίες πρέπει να λειτουργούν εκτός της έδρας του Δήμου, θα πρέπει να φέρει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, που είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για τη λήψη τέτοιας απόφασης.

Άποψη μας είναι ότι όλες οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του Δήμου θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν όπου και όπως μέχρι σήμερα.

Σε σημερινή συνάντησή μας με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Δημήτριο Ηλιάδη πιστοποιήθηκε και η δική του βούληση διευκόλυνσης και συνέχισης λειτουργίας υπηρεσιών του Δήμου (Πρόνοια και Πολεοδομία) στους ίδιους χώρους του Διοικητηρίου για όλο το διάστημα τουλάχιστον της δικής του θητείας.

Ελπίζουμε ότι ο κ. Δήμαρχος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και του ρόλου του, θα σταματήσει άμεσα να ασελγεί πάνω στα όργανα του Δήμου που ο ίδιος προΐσταται, αλλά κυρίως θα σεβαστεί επιτέλους τους πολίτες του δήμου και ευρύτερα του νομού και ειδικά ανθρώπους που έχουν ανάγκη την αυξημένη ευαισθησία μας.

 

 

Για τη «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Φλώρινας»

 

Ο επικεφαλής

Αιμίλιος Ασπρίδης

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Κωνσταντίνος Τσακμάκης

Αλέξανδρος Ακριτίδης

Μιχαήλ Τσιώκας

Ευάγγελος Στάιος

Νικόλαος Καρυπίδης

Ευδοξία Κωτσαλίδου

Γεώργιος Απιδόπουλος

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..