Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας: Συνεχίζεται η αποχή μέχρι και την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 & κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Ημ/νία Ανάρτησης: 13 Δεκεμβρίου, 2023

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή της, την Δευτέρα 11-12-2023, αποφάσισε τα παρακάτω:
Εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας στις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου, που συνιστούν οριζόντια και άδικη φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Δικηγόρων και γενικά των ελευθέρων επαγγελματιών και κυρίως των πιο αδύναμων ενώ προστατεύονται μεγάλα εισοδήματα και εταιρίες. Την ίδια ώρα οι προκλητικές φοροαπαλλαγές που προβλέπονται στον ίδιο νόμο βαφτίζονται ως «επενδυτικά κίνητρα». Οι προσχηματικές «σημειακές» αλλαγές που επήλθαν δεν μεταβάλλουν την ουσία των ρυθμίσεων.
Το επιβληθέν τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται ήδη σε φόρο υπέρτερο αυτού που αντιστοιχεί στο «τεκμαρτό εισόδημα» και παραμένει ως σωρευτική επιβάρυνση. Οι Δικηγόροι και γενικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν οποιοδήποτε αφορολόγητο ή έκπτωση φόρου αλλά καταβάλουν φόρο από το πρώτο ευρώ.
Η κυβέρνηση επίσης θέτει σε διαβούλευση σχέδιο εκτεταμένων αλλαγών του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Πρόκειται για σχέδιο που διαπνέεται από οριζόντια τιμωρητική αντίληψη, αδιαφορεί για την αναζήτηση των πραγματικών αιτιών που οδηγούν στο έγκλημα, υποβαθμίζει την ανάγκη σωφρονισμού και επανένταξης. Επιβάλλει σοβαρούς περιορισμούς και υπέρογκα κόστη σε βάρος του πολίτη. Ενέχει σοβαρούς κινδύνους παραβίασης βασικών όρων προστασίας ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων καθώς και συρρίκνωσης των εγγυήσεων ορθής απονομής της ποινικής δικαιοσύνης.
Τέλος, προωθείται η συγχώνευση δικαστικών σχηματισμών χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, συνεπεία της οποίας επαπειλείται η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Αμυνταίου.
Η Γ.Σ αποφασίζει, κατά πλειοψηφία, την αποχή των Δικηγόρων μελών του ΔΣΦ από τα καθήκοντα τους από την Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου μέχρι και την Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 επιφυλασσόμενη για περαιτέρω συνέχιση αυτής ή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των μελών του, εξουσιοδοτώντας σχετικά το ΔΣ.
Απαιτούμε
• Την άμεση, χωρίς όρους, κατάργηση των διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου που επιβάλει την άδικη οριζόντια φορολόγηση των Δικηγόρων και Ελευθέρων Επαγγελματιών.
• Τη θέσπιση αφορολογήτου ορίου.
• Την πλήρη κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.
• Την απαλλαγή από ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, ο οποίος επιβαρύνει τον πολίτη στον οποίο μετακυλίεται.
• Τον εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, που διαρκώς αυξάνονται. Την ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν ειδικά την περίοδο της πανδημίας
• Την ικανοποίηση των σταθερών αιτημάτων του κλάδου για την διασφάλιση της νομιμότητας ιδιωτικών συναλλαγών και υποστήριξης του πολίτη έναντι της Διοίκησης.
• Την άμεση εξόφληση των οφειλόμενων στους παρέχοντες Νομική Βοήθεια
• Την εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης του πολίτη στην Δικαιοσύνη
• Την απόσυρση του Σχεδίου αλλαγών σε Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.
• Τη διατήρηση του Ειρηνοδικείου Αμυνταίου
Αποφασίζουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών, την πραγματοποίηση εκδηλώσεων ενημέρωσης και καλούμε σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού.

Για την Γ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλειος Στ Καραντζίδης Ιωάννης Γεω. Ιωαννίδης

TAGGED: Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας, Φλώρινα,