Δήμος Εορδαίας: Χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων τα δείγματα φύλλων από την περιοχή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

Ημ/νία Ανάρτησης: 6 Σεπτεμβρίου, 2022

Χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων τα δείγματα φύλλων από την περιοχή του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, που απέστειλε ο Δήμος Εορδαίας για εργαστηριακή ανάλυση στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

Ο Δήμος Εορδαίας, έχοντας ως πρώτο μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας των δημοτών του και στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, απέστειλε στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο δείγμα φύλλων, το οποίο συλλέχθηκε από την περιοχή του καναλιού που βρίσκεται κοντά στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, για διερεύνηση τυχόν ύπαρξης υπολειμμάτων από φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα.

 

Οι αναλύσεις διεξήχθησαν στο Εργαστήριο Υπολειμμάτων Γεωργικών Φαρμάκων, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων στα δείγματα δεν βρέθηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων σε συγκεντρώσεις άνω των ορίων αναφοράς.

 

Ο Δήμος Εορδαίας θα συνεχίσει σε τακτά χρονικά διαστήματα τις δειγματοληψίες, με μόνο σκοπό πάντα την προστασία της υγείας των κατοίκων του.

 

TAGGED: Πτολεμαΐδα,