Δημοτικό ωδείο Νάουσας τιμητική εκδήλωση τον Φλωρινιώτη πρώτο προέδρο της «Εστίας Μουσών» Κώστα Μπασιακούλη

Ημ/νία Ανάρτησης: 14 Μαΐου, 2018
Κώστας Μπασιακούλης

Την Κυριακή 20 Μαΐου το δημοτικό ωδείο Νάουσας «Εστία Μουσών» διοργανώνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ωδείου, στις 11.30 π.μ, τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του πρώτου προέδρου της «Εστίας Μουσών» Κώστα Μπασιακούλη, από τη Φλώρινα, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας και ονοματοδοσία της αίθουσας εκδηλώσεων του ωδείου σε «Αίθουσα Εκδηλώσεων ”Κωνσταντίνος Μπασιακούλης”».

Ο δήμος ηρωικής πόλης Νάουσας και το δημοτικό ωδείο τιμούν τον μουσικό – άνθρωπο Κώστα Μπασιακούλη, καθηγητή μουσικής, επί μακρόν, στο 1ο και 2ο γυμνάσιο Νάουσας. Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος, με το μουσικό του αισθητήριο, τις επιλογές του αλλά και την αφοσίωσή του στα διοικητικά και καλλιτεχνικά δρώμενα του νεοσύστατου τότε δημοτικού ωδείου, συνέβαλλε καθοριστικά στη δημιουργία των ισχυρών δομών και της αναγνωσιμότητας, που το ανέδειξαν σύντομα σε ένα από τα καλύτερα περιφερειακά δημοτικά ωδεία της χώρας μας.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί καλλιτεχνικά από τους καθηγητές του ωδείου: Θάνο Μήτσαλα, Δημήτρη Παρόλα, Βέσκο Μπελομάζοφ και Ζλάτκα Ζλάτεβα, οι οποίοι θα αποδώσουν έργα των S. Iannrelli, G. Fauré και Δ. Παρόλα.

TAGGED: Νάουσα,