Δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δ. Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Ημ/νία Ανάρτησης: 25 Νοεμβρίου, 2022

Δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας για την ενημέρωση των πολιτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλευτικό περιεχόμενο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25η Νοέμβρη), Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, καθώς και την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών βίας σε βάρος των γυναικών.

Αναλυτικότερα:

  • Στην Κοζάνη σήμερα (25-11-2022) το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, αστυνομικοί του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, σε συνεργασία με στελέχη του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) του Δήμου Κοζάνης, συμμετείχαν σε κοινή ενημερωτική δράση, σχετικά με την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, όπου διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό σε διερχόμενους πολίτες.

  • Στα Γρεβενά αύριο (26-11-2022) το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση του Δήμου Γρεβενών, με τη συμμετοχή  Αξιωματικού του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, με θέματα που αφορούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενώ σήμερα (25-11-2022) τις μεσημβρινές ώρες σε κεντρικό σημείο της πόλης, αστυνομικοί του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών, διένειμαν σε διερχόμενους πολίτες σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών βίας κατά των γυναικών.

  

  • Στην Καστοριά σήμερα (25-11-2022) το πρωί πραγματοποιήθηκαν ανάλογες δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων Καστοριάς, Νεστορίου και Άργους Ορεστικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, όπου διένειμαν σε πολίτες σχετικό έντυπο πληροφοριακό υλικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

  • Στη Φλώρινα χθες (24-11-2022) το πρωί ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης είχε συνάντηση με στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Φλώρινας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής Βίας, με στόχο την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών, επικολλήθηκαν σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των πόλεων Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας σχετικές αφίσες με τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης και οδηγίες προς τους πολίτες.

Σκοπός της κοινής δράσης ήταν η άμεση επαφή με τους πολίτες, για την αποτελεσματικότερη ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών, τις διάφορες μορφές του και κυρίως τους τρόπους αντιμετώπισής του. Αρκετοί πολίτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να λάβουν συμβουλές τόσο προφορικά όσο και μέσω του έντυπου ενημερωτικού υλικού που μοιράστηκε.

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: Δυτική Μακεδονία,