Δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Ημ/νία Ανάρτησης: 1 Δεκεμβρίου, 2022

Ολοκληρώθηκαν από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας οι δράσεις ενημέρωσης στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Πιο συγκεκριμένα:

Στις 22/11 και 28/11 έγιναν παρεμβάσεις στο 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας και στο Γενικό Λύκειο Φιλώτα αντίστοιχα, με θέμα τη «Βία στις συντροφικές σχέσεις». Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, τα στελέχη του Κέντρου χρησιμοποίησαν εκπαιδευτικό υλικό εγκεκριμένο από το Ι.Ε.Π. το οποίο σχεδιάστηκε με σκοπό να συνεισφέρει στην αποδόμηση των στερεοτύπων των φύλων, να προάγει τη δημιουργία υγιών συντροφικών σχέσεων μεταξύ των φύλων και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες στο θέμα της έμφυλης βίας.

Στις 24/11 τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου, μαζί με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας κα. Σοφία Φουδούλη Τζώτζη, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη και την υπεύθυνη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας Ανθυπαστυνόμο κα. Αλεξία Σελεμίδου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών σε τοπικό , άλλα και πανελλαδικό επίπεδο και η καλύτερη συνεργασία των δύο φορέων για την επίτευξη αυτού του σκοπού προς όφελος των γυναικών.

Επίσης συζητήθηκε η νέα εφαρμογή, το λεγόμενο Κουμπί Πανικού, που θα λειτουργήσει σε λίγες μέρες πιλοτικά μέσω κινητού τηλεφώνου, σύμφωνα με την οποία θα υπάρχει η δυνατότατα άμεσης ειδοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας στην γυναίκα που την χρησιμοποιεί .

Η εφαρμογή, θα χορηγείται στις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που απευθύνονται στα αστυνομικά τμήματα ή εξυπηρετούνται στα Συμβουλευτικά Κέντρα του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ).

Τέλος, στις 25/11 φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Φλώρινας σε πορτοκαλί χρώμα, που είναι το επίσημο χρώμα της διεθνούς ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ενημερωτικά:

Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας*

Τυρνόβου 6, Φλώρινα Τ. 2385024081 F. 2385024083

Email: symv.kentro.flo@gmail.com

Blog: http://womenaidflorina.blogspot.gr/

FB: https://www.facebook.com/symvouleutikokentroflorinas

 

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

*Συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και υπάγονται στον Άξονα Προτεραιότητας 10: «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία».

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..
TAGGED: Φλώρινα,