Δράση «Φλώρινα – Καθαρός Δήμος» του Δήμου Φλώρινας σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Φλώρινας

Ημ/νία Ανάρτησης: 21 Μαΐου, 2024

Ο Δήμος Φλώρινας και, συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος συνδιοργανώνει με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας δράση δημιουργίας και ευαισθητοποίησης των μαθητών/-τριών των σχολικών μονάδων του Δήμου σε θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης με τίτλο «Φλώρινα – Καθαρός Δήμος».

Σκοπός της δράσης είναι τα παιδιά να προβληματιστούν σχετικά με το περιβάλλον, να αντιληφθούν τη σημασία της καθαριότητας, την αξία της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. Ταυτόχρονα μέσα από το δημιουργικό κομμάτι της δράσης θα αναδειχθεί και η καλλιτεχνική πλευρά των μαθητών/-τριών των σχολείων.

Για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνεται να δημιουργήσουν ένα εικαστικό έργο, εκφράζοντας τα οράματά τους για γειτονιές που θα είναι πρότυπα καθαριότητας και ανακύκλωσης. Για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτείνεται να δημιουργήσουν το δικό τους «σύντομο λεκτικό» (slogan) και στη συνέχεια, εάν το επιθυμούν, να το πλαισιώσουν με τη δημιουργία δικού τους λογοτύπου και να το υποβάλουν μέσω του σχολείου τους στην αντίστοιχη Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Αυτά που θα επιλεγούν θα αξιοποιηθούν από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Φλώρινας.

Τα εικαστικά έργα και οι δημιουργίες των παιδιών θα παρουσιαστούν σε ειδική Έκθεση στην πανηγυρική εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα του Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας και στο Νέο Πάρκο Φλώρινας.

TAGGED: Δήμος Φλώρινας, Φλώρινα,