Δράσεις από το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βεύης και η Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών Φλώρινας

draseis-sxoleion-1Το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βεύης και η Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Κλεινών Φλώρινας
την Τρίτη, 4 Απριλίου 2017 πραγματοποίησαν δράσεις στο Ζωολογικό Κήπο Φλώρινας και στο φουαγιέ του πολιτιστικού κέντρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.
Η διασχολική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Γίνε ο Ήρωάς του», εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη φιλοζωία και την μη εγκατάλειψη των κατοικίδιων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που πραγματοποιείται σε 11 χώρες των Βαλκανίων σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων.
Το πρόβλημα της εγκατάλειψης των κατοικίδιων ζώων συντροφιάς και ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων, είναι εξαιρετικά τεταμένο και στην δική μας περιοχή. Αυτός ήταν και ο λόγος για την ενασχόλησή μας με το πρόγραμμα αυτό. Μόνο αν ασχοληθούμε και επενδύσουμε στην επιμόρφωση των παιδιών, ώστε να διδαχτεί η νέα γενιά να μην αντιμετωπίζει συναισθανόμενα πλάσματα ως αντικείμενα, μπορεί να αποφευχθεί στο μέλλον η κακοποίηση και η εγκατάλειψη έμβιων όντων. Τα βασικά μηνύματα της ενημερωτικής εκστρατείας είναι η μείωση των εγκαταλελειμμένων σκύλων και η υπεύθυνη ιδιοκτησία ζώου, ώστε να συνδυαστεί η ευημερία των ζώων με το συμφέρον της ευρύτερης κοινότητας. Η σημερινή ημέρα πρέπει να αποτελεί την αφορμή για ανάληψη δράσης υπέρ των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, μέσω της υιοθεσίας, της καταγγελίας όσων προβαίνουν σε κακοποιήσεις ζώων και τις αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Ας μην ξεχνάμε ότι και τα ζώα έχουν δικαιώματα για μια αξιοπρεπή ζωή.
draseis-sxoleion-3Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Αλεξιάδης Νικόλαος, η κα Όλγα Μούσιου – Μυλωνά, Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας που μίλησαν στα παιδιά και τους γονείς για το πρόβλημα των αδέσποτων. Τα παιδιά παρουσίασαν και ζωντανά Παραβρέθηκε επίσης και η αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Φλώρινας «Η Πατούσα» κα Σοφία Ασπρίδου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος ηχογραφήθηκαν δυο τραγούδια και ένα ραδιοφωνικό μήνυμα, τα οποία τα παιδιά παρουσίασαν ζωντανά. Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι μικροί μαθητές ξεναγήθηκαν στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα» από την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης και στη συνέχεια η νηπιαγωγός Κατερίνα Βρακότα τους διάβασε ένα σχετικό με τη φιλοζωία παραμύθι.

draseis-sxoleion-2Ψήφισμα των μαθητών

Εμείς οι μαθητές του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Βεύης και της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου
Κάτω Κλεινών με αφορμή την 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων επιθυμούμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη της περιοχής μας για την εφαρμογή του Νόμου 4235/2014 , που αφορά την ευζωία των αδέσποτων.
Ζ η τ ά μ ε
να υπάρχει φαγητό, νερό και προστασία των αδέσποτων
να υπάρχουν καταφύγια για τα αδέσποτα, όπου θα διαβιώνουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες
να γίνεται εμβολιασμός των αδέσποτων
να γίνεται ηλεκτρονική σήμανσή τους &
να επιτευχθεί η ελεγχόμενη αναπαραγωγή τους.

draseis-sxoleion-4Οι μαθητές του Ολοήμερου
Νηπιαγωγείου Βεύης

Οι μαθητές της Ε΄τάξης
του Δημοτικού Σχολείου
Κάτω Κλεινών
Οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος
Σοφία Μουρατίδου
Στέλλα Μαβίδου
Μαρία Θεοχάρη

Pin It

Αφήστε μια απάντηση