Εγκαίνια για το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας, στην Κοζάνη

Ημ/νία Ανάρτησης: 22 Φεβρουαρίου, 2014

kentro symboyleytikis-d-kastorias

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ
ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ
ΣΤΗΝ KOZANH

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κ.Βάσω Κόλλια, στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά γυναικών, εγκαινιάζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας, στην Κοζάνη, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στις 18.00, στην οδό Μακεδονομάχων και Καρακάση.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Κοζάνης παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Παράλληλα, θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης, για παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας.
Το Κέντρο εντάσσεται σε ένα ευρύ πρόγραμμα που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών. Το πρόγραμμα, που βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης, περιλαμβάνει:
• Τη δημιουργία 15 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
• Τη δημιουργία επιπλέον 25 Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, υπό την ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε όλη τη χώρα. Τη δημιουργία 19 Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας, υπό την εποπτεία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
• Την υποστήριξη 2 ακόμη Ξενώνων, οι οποίοι λειτουργούν υπό την ευθύνη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
• Τη λειτουργία της 24ωρης Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900, η οποία προσφέρει άμεση υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών στη Κοζάνη εντάσσεται στο έργο «Δράσεις της δημόσιας διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» (άξονες προτεραιότητας 7, 8 και 9), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013». Το έργο υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με συνδικαιούχο το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
κ. Χριστίνα Αγορίτσα, τηλ.: 213 1511148, mme@isotita.gr
Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, Δραγατσανίου 8, 105 59 Αθήνα.
www.isotita.gr, www.womensos.gr

TAGGED: Κοζάνη,