Έκτακτο επίδομα 5.000 ευρώ στους κατοίκους Αναργύρων και Βαλτονέρων-Ερώτηση του βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη

Έκτακτο επίδομα 5.000 ευρώ στους κατοίκους Αναργύρων και Βαλτονέρων-Ερώτηση του βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Χορήγηση έκτακτου επιδόματος 5.000 ευρώ στους κατοίκους των κοινοτήτων Αναργύρων και Βαλτονέρων νομού Φλώρινας που καταστράφηκαν τα σπίτια τους από τη μεγάλη κατολίσθηση της

11/6/2017

Κύριε υπουργέ,
Τους τελευταίους μήνες, γινόμαστε μάρτυρες φονικών φυσικών καταστροφών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Τελευταίο περιστατικό αποτελεί η Μάνδρα Αττικής που καταστράφηκε από τους ορμητικούς χείμαρρους. Αντίστοιχες καταστάσεις βίωσαν η Σύμη, η Σαμοθράκη, η Αγιά Λάρισας και η Παραλία Κατερίνης.
Οι πληγέντες κάτοικοι των περιοχών αυτών δικαιούνται σύμφωνα με το νόμο έκτακτο οικονομικό βοήθημα ύψους 5.000 ευρώ για τα κατεστραμμένα νοικοκυριά και 8.000 ευρώ για τις κατεστραμμένες επιχειρήσεις, συν τα όποια βοηθήματα που δόθηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι κοινότητες Αναργύρων και Βαλτονέρων Αμυνταίου νομού Φλώρινας, σχεδόν εξαφανίστηκαν από το χάρτη από τη μεγάλη κατολίσθηση της 11 Ιουνίου 2017. Οι άνθρωποι αυτοί, εκτός από τα σπίτια τους,έχασαν και τα χωράφια τους σε μια εύφορη περιοχή. Στην προκειμένη περίπτωση, το κράτος αποφάσισε τη μετεγκατάστασή τους, χωρίς να χορηγήσει το οικονομικό βοήθημα των 5.000 και 8.000 ευρώ όπως έκανε στις προαναφερθείσες περιπτώσεις αντίστοιχων φυσικών καταστροφών.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Προτίθεστε να χορηγήσετε έκτακτο οικονομικό βοήθημα 5.000 και 8.000 ευρώ για τα σπίτια και τις επιχειρήσεις αντίστοιχα των κοινοτήτων Αναργύρων και Βαλτονέρων Αμυνταίου νομού Φλώρινας που καταστράφηκαν από τη μεγάλη κατολίσθηση της 11 Ιουνίου 2017;

2. Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε αναστολή πληρωμής ΕΝΦΙΑ και χρεών προς την εφορία και τις ΔΕΚΟ;

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Αντωνιάδης

Pin It

Αφήστε μια απάντηση