Έκθεση φωτογραφίας των εκπαιδευομένων του ΣΔΕ με θέμα: Τον αρχαιολογικό χώρο των Πετρών

sde-ektesh-5ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ
ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΩΝ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας σε συνεργασία με το Παράρτημα Αμυνταίου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας των εκπαιδευομένων του με θέμα:
«ΙΧΝΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΩΝ»
που θα πραγματοποιηθεί:

στο Παλιό 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου
και θα διαρκέσει από 8 έως 14 Ιουνίου 2017
Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017, ώρα 18.00.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο και στον Αρχαιολογικό χώρο των Πετρών με τη συνεργασία της αρχαιολόγου κ. Ελπινίκης Ναούμ και με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευομένων του σχολείου στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές». Στόχος ήταν η γνωριμία με τον αρχαιολογικό χώρο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής των Πετρών, η συνειδητοποίηση της στενής σχέσης πολιτισμού και περιβάλλοντος, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας, ανάδειξης και διάσωσης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από μια βιωματική προσέγγιση.
Η έκθεση είναι αποτέλεσμα ενός διαθεματικού σχεδίου δράσης με θέμα τον χώρο των Πετρών, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Κοινωνικού, του Γλωσσικού, του Πληροφορικού και του Αισθητικού Γραμματισμού.
Ευχαριστούμε θερμά την αρχαιολόγο για την πολύτιμη συνεργασία, τον Δήμο Αμυνταίου για την ευγενική χορηγία και την παραχώρηση του Παλιού 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Επιμέλεια έκθεσης: Αθηνά Γαρδάνη- Ελπινίκη Ναούμ
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αθηνά Γαρδάνη
Επιστημονική καθοδήγηση: Ελπινίκη Ναούμ

Pin It

Αφήστε μια απάντηση