Ενιαία γραμμή έναντι της τρόικας

Ημ/νία Ανάρτησης: 23 Φεβρουαρίου, 2014

troika-1

Με ενιαία γραμμή προσέρχεται η κυβέρνηση από αύριο Δευτέρα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη, μετά τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόγευμα υπό τον Πρωθυπουργό.
Σημείωναν ότι επαφές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων θα υπάρξουν και τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και των κοινοβουλευτικών ομάδων, αλλά πλέον δεν υπάρχουν διαφωνίες.
Ειδικότερα, κορυφαίος παράγοντας έκανε γνωστό πως στη σύσκεψη συμφωνήθηκε ενιαία γραμμή για τα ζητήματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων.
Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του 80% των θεμάτων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση του ανταγωνισμού (σ.σ. σε αυτό το 80% συμπεριλαμβάνονται οι παρεμβάσεις για το γάλα, τα φάρμακα και τα βιβλία), ενώ, αντίθετα, οι δανειστές επιμένουν για την κατά 100% εφαρμογή των προτάσεων του διεθνούς Οργανισμού.
Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε, επίσης, ότι οι όποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο, θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή με ένα νομοσχέδιο.

TAGGED: Οικονομία,