Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το αρδευτικό Σισανίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 14 Μαΐου, 2012

sisani-kozanis

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το αρδευτικό Σισανίου

 

Στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ¨Αλέξανδρος Μπαλτατζής¨ του ΕΣΠΑ εντάχθηκε το αρδευτικό Σισανίου με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διβάρη.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.357.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με το έργο θα αρδευτούν περίπου 2000 στρέμματα της περιοχής του Σισανίου με τροφοδοσία από το φράγμα Σισανίου το οποίο κατασκευάστηκε στα πλαίσια του 3ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Προβλέπεται η κατασκευή δεξαμενής άρδευσης χωρητικότητας 2200 m3, εγκατάσταση αντλητικού συστήματος με 4 κύριες αντλίες, κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού από το φράγμα μέχρι τη δεξαμενή και κατασκευή δικτύου διανομής συνολικού μήκους σωλήνων 19 χλμ. με τοποθέτηση 91 υδροληψιών.

Σχετικά με την ένταξη του έργου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης τόνισε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Σισανίου, αξιοποιεί το υπάρχον φράγμα Σισανίου και δημιουργεί νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του Βοΐου στον πρωτογενή τομέα».

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Σόκουτη 14-5-2012