Επίσκεψη της Δ.Ε. του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου στο ΕΒΕ Φλώρινας

sapalidhs ellhnoservikoΕπίσκεψη στο Επιμελητήριο Φλώρινας πραγματοποίησε η Διοικητική Επιτροπή του Ελληνο Σερβικού Επιμελητηρίου. Ο Πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη καθώς και ο Πρέσβης της Σερβίας στην Αθήνα. Πραγματοποιήθηκε Κοινή συνεδρίαση των δύο Διοικητικών Επιτροπών των Επιμελητηρίων παρουσία του Προξένου και του Πρέσβη της Σερβίας
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ Σάββας Σαπαλίδης μιλώντας σήμερα στο ράδιο Λέχοβο 97,1 τόνισε ότι αναδείχθηκε η καλή συνεργασία που έχουν τα δύο επιμελητήρια τα τελευταία τρία χρόνια. Συζητήθηκε η περαιτέρω δικτύωση των Ελληνικών και τοπικών επιχειρήσεων και αποφασίστηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Φλώρινας τον Νοέμβριο στην αγροδιατροφικη έκθεση του Βελιγραδίου.
Ο κ Σαπαλίδης αναφέρθηκε και στην επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας όπου συζητήθηκε η πρόταση που κατέθεσε το Επιμελητήριο Φλώρινας και η αντιπεριφέρεια στον Πρόξενο της Σερβίας πριν μερικούς μήνες για την δημιουργία κοινού μνημείου, Ελλήνων και Σερβων αφιερωμένο στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αντιπεριφερειάρχη Στέφανο Μπίρο για την στήριξη και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ο τόπος και οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη δημιουργία του μνημείου.

Ο Πρέσβης από την πλευρά του είπε ότι το μνημείο θα αποτελέσει προσκυνηματικό προορισμό από την πλευρά των Σέρβων, λέγοντας πως ένα εκατομμύριο και πλέον Σέρβοι επισκέπτονται τη βόρεια Ελλάδα, ένα ποσοστό της τάξης τουλάχιστον του 10% θα επισκεφτεί την περιοχή.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε και στην εκπτωτική κάρτα για τους Σέρβους πολίτες που θα επισκέπτονται το νομό Φλώρινας.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση