Επίσκεψη του ΥΜΑΘ, Γ. Ορφανού στην Ίμβρο

Ημ/νία Ανάρτησης: 24 Αυγούστου, 2014

patriarxis-ymath
Κοντά στους Έλληνες της Ίμβρου βρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το χωριό Αγρίδια, όπου ο κ. Ορφανός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής.
Ακολούθως, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης μετέβη στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου και το δημοτικό σχολείο του χωριού, όπου και διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος των ζημιών που προκάλεσε στα συγκεκριμένα κτίρια ο ισχυρός σεισμός του Μαΐου.
Στη συνέχεια, ο κ. Ορφανός παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του και του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, ο μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, Κύριλλος.
ymath-ymvros2

ymath ymvros
Το χωριό Σχοινούδι ήταν ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης στην Ίμβρο. Στο ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας, ο κ. Ορφανός συναντήθηκε με μέλη της τοπικής κοινότητας και ενημερώθηκε για τα ζητήματα της περιοχής.
Κατόπιν, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης μετέβη στους Αγίους Θεοδώρους και παραβρέθηκε στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε για τα εννιάμερα της Παναγίας στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
ymath-ymvros3
Κατά την παραμονή του στους Αγίους Θεοδώρους, ο κ. Ορφανός ξεναγήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο στο πατρικό του σπίτι και στη συνέχεια, παραβρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείου του χωριού, στην οποία συμμετείχε και η χορωδία της ιεράς μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.