Βίντεο Επίσκεψη Γάλλου Προξένου στο Δήμο Αμυνταίου και το Ξινό Νερό

Ημ/νία Ανάρτησης: 6 Μαρτίου, 2013

proksenos-Gallias-iosifidis-

Ο νέος Γάλλος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Christophe Le Riggoleur, επισκέφτηκε το Δήμο Αμυνταίου και το Δημοτικό Σχολείο Ξινού Νερού, συνεχίζοντας τις άριστες σχέσεις που είχε αναπτύξει με την περιοχή μας ο προκάτοχός του.

Τον πρόξενο της Γαλλίας υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης και είχαν συνεργασία στο Δημαρχείο Αμυνταίου, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκαν μαζί το Δημοτικό Σχολείο του Ξινού Νερού. Το κτήριο του Δημοτικού Σχολείου του Ξινού Νερού είχε χρησιμοποιηθεί από τη Γαλλική Στρατιά της Ανατολής ως Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ την ίδια περίοδο οι Γάλλοι εγκατέστησαν την πρώτη μονάδα εμφιάλωσης για το φημισμένο μεταλλικό νερό που έδωσε το όνομά του στην Τοπική Κοινότητα Ξινού Νερού.

proksenos-Gallias-iosifidis-xino

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξινού Νερού, κ. Νικόλαος Χάσος υποδέχτηκαν τον Γάλλο πρόξενο και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου στην προσφώνησή του καλωσόρισε τον καινούργιο πρόξενο της Γαλλίας με θερμά λόγια και αναφέρθηκε στη φιλία των δύο λαών και τη συνεργασία του Δήμου Αμυνταίου με το Γαλλικό Προξενείο Θεσσαλονίκης.

 proksenos-Gallias-iosifidis-1

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: Αμύνταιο,