Επιστολή διαμαρτυρίας για την προώθηση του κυνηγετικού τουρισμού από το Επιμελητήριο

Έντονη αντίδραση έχει προκαλέσει η ενέργεια του Επιμελητηρίου Φλώρινας να προωθήσει τον κυνηγητικό τουρισμό σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Πάφου από την Κύπρο.

Την Παρασκευή 6/9/2019 παραδόθηκε η επισυναπτόμενη Επιστολή Διαμαρτυρίας στους εξής παραλήπτες:

1. Αντιπεριφεριαρχη Φλώρινας Κύριο Κιοσέ Ιωάννη
2. Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Τμήμα Τουρισμού
3. Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης
4. Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας
Την επιστολή υπογράφουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από επιχειρηματίες του χώρου του τουρισμού και σύλλογοι όπως:

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΞΕΝΩΝΕΣ – ΧΩΡΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΣΥΛΟΓΟΙ
ΑΓΚΩΝΑΡΙ – ΑΡΓΥΡΩ – ΕΝΤΕΡΝΕ – ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ – ΚΛΕΙΩ – ΛΙΝΟΥΡΙΑ – ΜΟΝΟΠΑΤΙ – ΝΥΜΦΕΣ – ΛΑ ΜΟΑΡΑ – ΔΙΠΟΡΤΟ – ΑΤΙ – ΘΩΜΑΣ – ΗΝΙΟΧΟΣ – ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΥΜΦΑΙΟΤΩΝ – ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΧΟΒΙΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Στην απολογιστική συνέντευξη τύπου που έδωσε το Επιμελητήριο Φλώρινας η έκπληξη συνεχίστηκε και ακούσαμε τον Αντιπρόεδρο κύριο Σιατσκα να μας ενημερώνει ότι οι επιχειρηματίες από την Κύπρο έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον Κυνηγητικό τουρισμό και ότι έχουν στην Κύπρο 30.000 κυνηγούς που ταξιδεύουν κάθε χρόνο εκτός Κύπρου για να κυνηγήσουν.
Έτσι το Επιμελητήριο μας σχεδιάζει στο άμεσο μέλλον να μεταβεί στην Κύπρο και να συναντήσει Κυνηγητικούς Συλλόγους προκειμένου να τους πείσει να επισκεφτούν την Φλώρινα για να κυνηγήσουν.

Οι ενέργειες αυτές του επιμελητήριου είναι καταστροφικές, πρόχειρες και αντίθετες με ότι έχουν σχεδιάσει και προωθήσει μέχρι τώρα ο ΕΟΤ, η ΠΔΜ, η ΕΤΔΥΜΑ, οι Δήμοι, οι τοπικές οργανώσεις και οι επιχειρηματίες του τουρισμού του Νομού, οι οποίοι προωθούν τον φυσιολατρικό εναλλακτικό τουρισμό.

Η τελευταία περιουσία του τόπου μας είναι η άγρια χλωρίδα και πανίδα οι 6 προστατευόμενες λίμνες μας η άγρια ζωή που μετά από αγώνα άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης και αυτά δεν ξεπουλιούνται στον βωμό του πρόσκαιρου κέρδους.

Κάποιος επίσης πρέπει να ενημερώσει όσους ενδιαφέρονται στο επιμελητήριο ότι κυνηγητικός τουρισμός γίνεται σε μέρη όπου υπάρχει αυστηρά φυλασσόμενα κυνηγητικά καταφύγια, μελέτη για επάρκεια θηραμάτων, εμπλουτισμός θηραμάτων κάθε χρόνο, απόλυτος έλεγχος των κυνηγών για τα θηράματα που σκοτώνουν και πληρωμή αυτών.

Καμιά από τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν έχουνε διασφαλίσει ούτε έχουν προνοήσει από το Επιμελητήριο πριν βιαστικά προτείνουν κάτι που θα αποβεί καταστροφικό για την περιοχή μας και παράλληλα θα μας δυσφημίσει και θα διώξει και όλους αυτούς τους επισκέπτες που με κόπο έχουμε μέχρι τώρα προσελκύσει.

Με αυτήν την επιστολή δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεση μας στον εισαγόμενο κυνηγητικό τουρισμό και απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους φορείς να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση