Επιστολή του Επιμελητηρίου Φλώρινας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την στήριξη των παραγωγών του δήμου Πρεσπών

Ημ/νία Ανάρτησης: 20 Οκτωβρίου, 2022

Επιστολή απέστειλε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Φλώρινας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την στήριξη των παραγωγών του δήμου Πρεσπών

αναλυτικά:

Φλώρινα, 19/10/2022

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΚΥΡΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

 

ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ & ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Το Επιμελητήριο Φλώρινας εκφράζει την ανησυχία του εν όψει της ολοσχερής καταστροφής που υπέστησαν οι φασολοπαραγωγοί  του Δήμου Πρεσπών της ΠΕ Φλώρινας αλλά και άλλες καλλιέργειες όπως η πιπεριά.

 

Μια περιοχή όπως η ΠΕ Φλώρινας, αντιμετωπίζει και βιώνει πολλά προβλήματα. Η δεκαετή οικονομική ύφεση, η ενεργειακή κρίση έχουν δημιουργήσει τεράστιο πλήγμα στην τοπική  οικονομία. Ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας μεταναστεύει. Η επιχειρηματικότητα μετράει τις πληγές της με ποσοστό 25% λουκέτων στα καταστήματα της τοπικής αγοράς.

Εξαιτίας της ολικής καταστροφής των καλλιεργειών του Δήμου Πρεσπών, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, ακολουθεί ο τομέας της μεταποίησης ο οποίος θα υποστεί εξίσου σοβαρό πλήγμα. Να σημειωθεί ότι οι μεταποιητικές επιχειρήσεις απασχολούν σημαντικό ποσοστό εργατικού δυναμικού.

 

Προτείνουμε την στήριξη των παραγωγών και των μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσω οικονομικής ενίσχυσης (χρηματοδοτικά εργαλεία) προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ζημίες που έχουν υποστεί στις καλλιέργειες και κατά συνέπεια στην παραγωγή.

 

Σε μία εποχή που διαρκώς μεταβάλλεται και οδηγείται στην μεταλιγνική περίοδο  έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές όπως η ΠΕ Φλώρινας και δίνουν θέσεις εργασίας, ώστε να συνεχίσουν της επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

 

Παρακαλούμε δείτε με θετική διάθεση την πρόταση του Επιμελητηρίου μας.

 

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ